Nieuws

Mazda Classic Automobielmuseum in Duitsland

12 mei 2017
Door Redactie
Morgen gaat in Augsburg in Zuid-Duitsland het eerste Mazda automobielmuseum in Europa en tevens het enige buiten Japan open voor het publiek, waarin de opvallende geschiedenis van de onconventionele autofabrikant uit Hiroshima met prachtige klassieke modellen wordt geïllustreerd.

Mazda Classic – Automobil Museum Frey, een project van de lokale Mazdadealer Auto Frey (vader Walter en zijn zoons Joachim en Markus) met steun van Mazda Motor Duitsland, laat de bijna 100-jarige geschiedenis van het merk op verschillende manieren zien. Het middelpunt is een tentoonstelling van meer dan 45 klassieke Mazda’s zoals deze ooit officieel in Europa te koop werden aangeboden, evenals modellen die alleen elders leverbaar waren, waaronder een aantal rariteiten uit de uitgebreide privécollectie van de familie Frey. Het museum, toepasselijk gevestigd in een voormalige en gerenoveerde tramremise uit 1897, is ook uitgerust met een uitgebreide evenementenlokatie, restaurantfaciliteiten en een shop.

"Uniek en indrukwekkend, het eerste Mazda museum buiten Japan vertegenwoordigt een droom die uitkomt voor de familie Frey om hun unieke collectie klassieke Mazda's uit de hele wereld met het publiek te delen", vertelt Akira Marumoto, Vice President van Mazda Motor Corporation. "Iedereen op het hoofdkantoor van Mazda is bijzonder trots dat de familie Frey een onderdeel van onze organisatie vormt en er zo iets buitengewoons van heeft gemaakt".

Verschillende modellen die tentoongesteld worden, waaronder een Mazda Cosmo Sport uit 1967, een Mazda Luce RX87 uit 1968 en een Mazda RX-7 uit 1992, het meest verkochte model in de geschiedenis met een rotatiemotor, bewijzen hoe lang Mazda al innovatieve technologie combineert met verbluffende ontwerpen, onder het motto van optimaal rijplezier. Andere hoogtepunten zijn onder meer een Mazda R360 uit 1960, de eerste in serie geproduceerde auto van de onderneming, een Mazda K360 driewielige pick-up truck uit 1960, een Mazda Familia 1000 Coupé uit 1966, een Mazda 616 uit 1976, het eerste model van Mazda zoals dat officieel in Duitsland werd verkocht vanaf 1973 en de AZ-1, een onderscheidende lichtgewicht sportauto met middenmotor uit 1992.

De tentoongestelde selectie zal voortdurend worden aangepast met andere pronkstukken uit de collectie van Frey, die meer dan 120 exemplaren omvat. De organisatie hoopt dat het museum ook een trekpleister zal worden voor clubbijeenkomsten van Mazda-clubs uit Europa en van auto-evenementen met klassiekers in het algemeen. Auto Frey is sinds 1978 Mazdadealer en heeft thans drie locaties in Augsburg en omliggende regio.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.