Nieuws

Mazda @ Autosalon van Genève 2018

07 maart 2018
Door Redactie

Op de Autosalon van Genève 2018 beleeft de nieuwe Mazda6 Sportbreak zijn wereldpremière en maakt de Sedan zijn Europese debuut. De vernieuwingen die deze keer zijn doorgevoerd bij de Mazda6 zijn de meest omvangrijke tot nu toe. Bijna elk detail van Mazda’s vlaggenschip is verbeterd.

 


Zo is het exterieurdesign nog volwassener, eleganter en verfijnder geworden, terwijl de ingrijpende wijzigingen in het interieur onder meer nieuwe voorstoelen en een nieuwe achterbank omvatten. Mazda vormt met zijn nieuwe line-up en zeer uitgebreide standaarduitrusting een nieuwe benchmark in de markt. Vrijwel alle veiligheidsvoorzieningen, ultiem rijplezier en luxe zijn vanaf nu standaard bij Mazda en dit kan door de berijder op basis van persoonlijke voorkeuren zoals lederen bekleding, velgen e.d. zelfs nog worden uitgebreid.

Nieuwe technologieën verbeteren de prestaties van alle SKYACTIV-motoren en de rijdynamiek is naar een nog hoger plan getild door een grotere torsiestijfheid, wijzigingen aan de besturing en de wielophanging, betere aerodynamische eigenschappen en minder NVH, vibraties, trillingen en schokken.

Ook de veiligheid is verder verbeterd: de nieuwe Mazda6 biedt een nog groter aanbod aan rijassistentiesystemen met geavanceerde i-ACTIVSENSE veiligheidsfeatures, zoals Mazda Radar Cruise Control met Stop & Go en een head-up display met projectie op de voorruit (beide vanaf nu standaard op de Mazda6). Veel veiligheidssystemen zullen binnenkort overigens standaard worden bij Mazda, zoals LKA, BSM, TSR, HBC, AFS en SBS.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.