Nieuws

© Toyota

Maak kennis met de Toyota RAV4 Hybride

29 januari 2019
Door Redactie
In 1994 stelde Toyota met zijn originele RAV4 een nieuwe soort auto aan de wereld voor. De RAV4 voelt zich overal thuis en heeft de robuuste look van een SUV, maar dan met compacte afmetingen en een rijgedrag dat meer aanleunt bij dat van een hatchback.

Dezelfde vernieuwde geest vinden we terug bij de volledig nieuwe RAV4 van de vijfde generatie, een model dat een tijdperk inluidt van toegenomen prestaties, mogelijkheden en veiligheid. Aan de basis van deze vooruitgang ligt het eerste gebruik van Toyota's nieuwe GA-K-platform voor een SUV.

Met zijn lage zwaartepunt en opvallend stijver koetswerk draagt het platform van de nieuwe RAV4 meteen bij aan een superieur rijgedrag, een goed rijcomfort, een ruim interieur en een ongeëvenaarde laadruimte (580 liter VDA zonder neergeklapte achterbank). Bovendien brengt Toyota hiermee een sterk en opvallend design met een lager dak, een lagere motorkap en een hogere bodemvrijheid op de markt. Het interieur biedt niet alleen meer ruimte en comfort, maar is ook van bijzonder hoge kwaliteit en tot in de puntjes afgewerkt.

De nieuwe RAV4 blijft uniek in zijn categorie dankzij zijn zelfopladende hybride aandrijflijn, iets waar de overgrote meerderheid van de klanten voor het model in West-Europa voor kiest (85% in 2018). De nieuwe Dynamic Force 2,5-liter benzinemotor, met 218 pk in de uitvoering met voorwielaandrijving en met 222 pk bij de uitvoering met All-Wheel-Drive, zorgt voor meer aantrek bij klanten en betekent een sprong vooruit inzake vermogen, responsiviteit en efficiëntie, met onder meer een brandstofverbruik en uitstootcijfers waarmee hij zijn klasse aanvoert.

Tegelijk werden de All-Wheel Drive-systemen grondig verbeterd, waardoor de wagen op elk terrein zijn mannetje staat. Het elektrische AWD-i-systeem van de nieuwe RAV4 Hybride werd hertekend en verbeterd met het oog op een sterkere prestatie in moeilijke omstandigheden en een veilig weggedrag op gladde wegen.

De nieuwe RAV4 is ook de eerste Toyota die kan uitpakken met aanvullende Toyota Safety Sense-functies. Het gebruik van geavanceerde technologieën om ongevallen te voorkomen en rijhulp te bieden, is nu onder meer uitgebreid met systemen die de auto in beperkte mate automatisch kunnen besturen.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.