Nieuws

M Performance outfit voor de BMW M2 Coupé

10 februari 2016
Door Redactie

De nieuwe BMW M2 Coupé vormt op het gebied van rijdynamiek en prestaties de nieuwe maatstaf in het segment van compacte high-performance sportauto’s. Zijn uitgesproken design onderstreept het extreem dynamische karakter en zijn geschiktheid voor circuitgebruik.

 

De dynamische kwaliteiten van de BMW M2 Coupé zijn vanaf maart 2016 naar een nóg hoger plan te tillen met een nieuw gamma van BMW M Performance Parts. Of het nu gaat om onderdelen voor de motor, de wielophanging, het interieur of de aerodynamica, alle BMW M Performance Parts zijn gebaseerd op techniek uit de autosport en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van functionaliteit en design. 

Aerodynamische onderdelen verbeteren rijgedrag en verfraaien uiterlijk

Het portfolio van BMW M Performance Parts omvat een uitgebreid gamma aerodynamische componenten, gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). De diffuser, de spiegelkappen, de onderbumper en de zijskirts zijn van dit materiaal gemaakt en verbeteren de aerodynamica aanzienlijk. Bovendien benadrukken ze het krachtige uiterlijk van de BMW M2 Coupé.

De genoemde onderbumper en skirts optimaliseren samen met de achterspoiler en de diffuser van BMW M Performance de luchtstroom rond de auto, wat een positieve uitwerking heeft op het stuurgedrag en de rijkwaliteiten. Ook de optionele koolstofvezel spiegelkappen dragen daaraan bij en maken de BMW M2 Coupé een nog indrukwekkender verschijning. Dat geldt ook voor de in hoogglans zwart uitgevoerde M Performance grille en het rooster in de voorschermen, met geïntegreerd BMW M-logo in de kenmerkende BMW M-kleuren rood, blauw en lichtblauw.

Opties voor motor, wielophanging en remmen verbeteren dynamische prestaties

Het BMW M Performance-uitlaatsysteem met kleppen maakt het motorgeluid nog intenser. Het systeem heeft de standen Sport en Track. De modi zijn op afstand via een Bluetooth-verbinding in te stellen. De Sport-modus is bedoeld voor straatgebruik en trakteert de bestuurder op een onderscheidend sportief geluid, dat uitstekend past bij de BMW M2 Coupé. De Track-modus geeft het uitlaatgeluid nog meer karakter.

Het BMW M Performance-uitlaatsysteem heeft ook een visuele impact op de BMW M2 Coupé, want de demper heeft een hoogglans finish met M Performance-logo, uitlaatpijpen met een diameter van 80 millimeter en een geperforeerde binnenpijp. Als alternatief levert BMW M Performance ook een koolstofvezel uitlaatstuk met een diameter van 93 millimeter en een stijlvol geïntegreerd BMW M-logo.

Ook leverbaar voor de BMW M2 Coupé is het instelbare veersysteem van BMW M Performance, dat de wegligging en het stuurgedrag verder optimaliseert en de auto minimaal vijf millimeter dichter bij de grond brengt. De instelbare vering is met nog eens twintig millimeter te verlagen. De schokdempers hebben zestien standen in de uitgaande slag en twaalf in de ingaande slag. Dit betekent dat de bestuurder de set-up van de wielophanging volledig kan personaliseren. Ongeacht de gekozen setting vermindert het nieuwe systeem het duiken en overhellen van de auto, wat een nog neutraler rijgedrag oplevert en de bestuurder maximale feedback bezorgt.

De BMW M Performance-remblokken verbeteren niet alleen de veiligheid, maar maken de BMW M2 Coupé ook nog beter geschikt voor circuitgebruik. Voor de BMW M Performance-remblokken is gebruikgemaakt van autosporttechnologie. De blokken zijn extreem duurzaam, bestand tegen hoge thermische stress en nauwelijks gevoelig voor fading, ook bij intensief gebruik. Ze reageren bovendien alerter op het rempedaal in vergelijking met standaard remblokken.

Opties voor interieur geïnspireerd door autosport

Ook in het interieur van de BMW M2 Coupé zorgen BMW M Performance Parts voor een sportieve finish. De BMW M Performance LED inlegstrips voor de dorpel in de deuropeningen zijn een stijlvol accent tijdens het in- en uitstappen. Hetzelfde geldt voor de M Performance-vloermatten, die niet alleen sportief ogen maar dankzij de rubberen rug en stoffen oppervlak ook voor optimale grip zorgen. De roestvrijstalen pedalen mogen niet ontbreken. Ze zijn voorzien van een stevig rubberen profiel, zodat tijdens het snelle voetenwerk goede grip gegarandeerd is.

BMW is een van de weinige autofabrikanten die zijn stuurwielen voorziet van alcantara afwerking. In het BMW M Performance-programma is zelfs keuze uit twee stuurwielen. Het BMW M Performance Pro-stuurwiel is op de gripdelen bekleed met alcantara. Bovendien is op die delen het vulschuim harder dan dat van het standaard stuurwiel. De grip is daardoor beter, wat zorgt voor een preciezer stuurgevoel. Op de rechtuit-positie van het stuurwiel zit een stijlvolle lichtblauwe markering. De driekleurige M en het optionele koolstofvezel element met M Performance-inscriptie maken het M Performance Pro stuurwiel extra aantrekkelijk.

BMW levert ook het BMW M Performance-stuurwiel met standaard een geïntegreerde racedisplay en koolstofvezel afwerking. Doordat de display centraal boven in het stuurwiel is geplaatst, beschikt de bestuurder altijd over informatie van rondetijden en acceleratiekrachten. De display is intuïtief te bedienen via menuknoppen geïntegreerd in de spaken van het stuurwiel. Als toevoeging op de racedisplay is het stuurwiel ook voorzien van een schakelindicator, waarbij twee tweekleurige LED-strips tonen wanneer het ideale schakelmoment is bereikt.

Het aanbod interieuropties van BMW Performance wordt afgerond met de BMW M Performance Interior Kit Carbon, bestaande uit een koolstofvezel middenconsole, handremhendel en versnellingspook.

Lees ook: 370 pk voor de nieuwe BMW M2

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.