Nieuws

© BMW

Lionel Rigolet (Comme Chez Soi) is derde sterrenchef die BMW Ambassador wordt

25 maart 2022
Door Stijn Blanckaert
BMW heeft wat met sterrenchefs. Na Roger Van Damme (Het Gebaar, Antwerpen, 1 ster) en David Martin (La Paix, Brussel, twee sterren) vervoegt nu ook Lionel Rigolet van het Brusselse tweesterrenrestaurant Comme Chez Soi het selecte kransje van sterrenchefs die het BMW-Ambassadeurschap waarnemen.

Is een logische match tussen de chef van Comme Chez Soi en BMW: zo staan er in zijn garage al een BMW M5 en ook een BMW R1250 GS-motorfiets. “De passie voor BMW is in onze familie al langer aanwezig”, zegt hij daar zelf over: “Ook mijn zoon Loic rijdt met BMW, en mijn dochter Jessica met een MINI. Toen ik lang geleden moest beslissen over mijn studiekeuze, heb ik lang getwijfeld om niet kok, maar autotechnicus te worden”.

Het werd dus de hotelschool voor Lionel Rigolet. Dat bleek een goed idee want Comme Chez Soi heeft onder zijn bewind al jaren twee Michelinsterren. Wie spreekt over Belgische topgastronomie kan dan ook niet om het instituut Comme Chez Soi heen. Al 96 jaar staat het Brusselse etablissement garant voor een culinaire beleving van het allerhoogste niveau. 

Lionel Rigolet is de schoonzoon van voorganger Pierre Wynants en daarmee de vierde generatie topkoks achter het fornuis aan het Brusselse Rouppeplein.

Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux is “erg blij dat we met Lionel opnieuw een vertegenwoordiger van de absolute top op culinair gebied aan ons gezelschap van BMW Ambassadors mogen toevoegen.”

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.