Nieuws

© Lexus

Lexus’ vlaggenschip, de LS, krijgt vernieuwd infotainment

29 november 2022
Door Stijn Blanckaert
Het zat eraan te komen. Nadat de NX, UX en RX hun onhandige touchpad en voorbijgestreefd infotainmentsysteem inruilden voor een gloednieuw exemplaar is het nu ook de beurt aan Lexus’ luxelimo, de LS, om zich qua infotainment en multimedia op het niveau van de concurrentie te hijsen.


Voor modeljaar 2023 trakteert Lexus de LS op een welgekomen upgrade van het multimediasysteem. Het Lexus Link-systeem brengt de LS weer bij de tijd en kan bediend worden met het touchscreen, met stemcommando’s of op afstand met een smartphone die via Apple CarPlay (draadloos) of Android Auto (bekabeld) met de auto verbonden is.
17 Lexus LS wordt slimmer met modeljaarupdate 2023De nieuwe Lexus Link Pro heeft een 12,3-inch touchscreen en een ingebouwde ‘Hey Lexus'-assistent, die slim op stemcommando’s reageert om op internet te zoeken, te bellen of de audio- of klimaatinstellingen te regelen. 

De extra functionaliteit en connectiviteit van de LS gaat trouwens verder dan het interieur, want er is ook een functie voor toegang op afstand waarmee de gebruikerservaring van op afstand verbeterd wordt. Zo wordt het mogelijk om vanop afstand de voorruit de ontdooien, de portiersloten te bedienen en de alarmlichten in te schakelen via een smartphone-app.  

Daarnaast kan de bestuurder de interieurtemperatuur en stuurwielverwarming vanop afstand instellen. De app biedt ook rijanalyses, informatie over waarschuwingslampjes, advies over het rijden in een hybride auto en een Find My Car-zoekfunctie.

Over-the-air updates zorgen er verder voor dat altijd de nieuwste multimediasoftware beschikbaar is. 

Nieuwe navigatie en “door de vloer kijken”

De nieuwe navigatieoplossing combineert actuele verkeers-, weg- en parkeerinformatie in de cloud via de nieuwe Premium Connectivity-service met een ingebouwd, altijd verbonden navigatiesysteem. 
16 Lexus LS wordt slimmer met modeljaarupdate 2023Met de nieuwe doorkijkfunctie onder de vloer op de Digital Panoramic View Monitor, die de omstandigheden onder de auto en de positie van de banden weergeeft, kan de bestuurder met meer vertrouwen manoeuvreren. De Parking Assist Monitor ondersteunt daarnaast het ruimtelijk bewustzijn tijdens het achteruitrijden door de middellijn van de auto te projecteren.

Weg met het touchpad

Alle functies worden bediend via nieuwe schakelaars op een vernieuwde middenconsole. Het nieuwe multimediasysteem maakte de opheffing van de verguisde Remote Touch Interface mogelijk, zodat de locaties van de schakelaars geoptimaliseerd zijn om de gebruiksvriendelijkheid te bevorderen en de oppervlakken strakker te maken. De vorm van de middenconsole is verfijnd om smartphones gemakkelijk te kunnen opbergen, zonder dat het nodig is om een deksel te openen of sluiten. 
13 Lexus LS wordt slimmer met modeljaarupdate 2023Modeljaar 2023 van de LS is vanaf eind dit jaar verkrijgbaar. De basisprijs van de op de achterwielen aangedreven LS 500h bedraagt € 105.580, de duurste versie, de op de vier wielen aangedreven LS 500h AWD President Line, kost € 143.230.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.