Nieuws

Lexus ES krijgt upgrade voor 2023 - autonieuws.be

30 juni 2022
Door Stijn Blanckaert
Onbekend en onterecht onbemind. Dat zou je wel kunnen zeggen over de Lexus ES, een comfortabele grote berline die bij ons eerder een schaduwbestaan leidt en niet opkan tegen de Duitse concurrentie. Op het vlak van verkoopcijfers dan, want kwalitatief en qua rijcomfort is dit een echte Lexus, die voor modeljaar 2023 een update krijgt.MY23ESEU03De huidige ES-generatie werd in 2021 geïntroduceerd en kreeg een facelift in 2021. Voor het modeljaar 2023 werden een aantal verbeteringen doorgevoerd. 

Nieuw infotainment

De ES krijgt een nieuw multimediasysteem, dat ontworpen is om de toegang tot informatie, communicatie en amusement te verbeteren. Het is sneller dan het systeem dat het vervangt, heeft een intuïtievere bediening en biedt meer functies. Nieuwe functies zijn onder meer draadloze smartphone-integratie via Apple CarPlay (of bekabelde verbinding via Android Auto), cloudnavigatie en spraakherkenning.
MY23ESEUlif13De cloudnavigatie geeft toegang tot realtime wegen- en verkeersinformatie. Het systeem kan ook informatie opvragen over lokale brandstofprijzen en parkeergelegenheid. Als de verbinding met de cloud wegvalt, houdt een ingebouwd navigatiesysteem het bereik in stand.

De ES beschikt nu over de ‘Hey Lexus’-boordassistent, die op stemcommando’s in 19 verschillende Europesse talen reageert. De bestuurder kan zo gemakkelijker telefoongesprekken voeren, de audio- en klimaatinstellingen regelen en informatie op internet zoeken.

e-Care Health Check Report

De DCM (datacommunicatiemodule), die de auto in staat stelt om met mobiele netwerken en het internet te communiceren, heeft ook nieuwe connectiviteitsfuncties gekregen. Voor extra gemoedsrust is het nu mogelijk om verbinding te maken met e-Care. Bij een technische storing kan deze service ook advies aan de bestuurder verstrekken door autogegevens te diagnosticeren. Lexus volgt de auto voortdurend via het e-Care Health Check Report en stelt deze gegevens ter beschikking van de dealers. Zo kan de voorkeursdealer contact opnemen met de eigenaar om de auto in te plannen voor een onderhoudsbeurt.

De DCM-upgrade biedt eigenaars nu ook op afstand toegang tot hun ES via de Lexus Link-app. Hiermee kan de bestuurder op afstand de portieren vergrendelen of ontgrendelen, de alarmlichten activeren en de airconditioning of verwarming instellen voordat hij of zij in de auto stapt. 

Veranderingen binnenin én aan de buitenkant

De middenconsole aan de voorkant van het interieur werd herzien. Ze bevat nu twee bekerhouders, terwijl de draadloze lader buiten het opbergvak is geplaatst en daardoor beter bereikbaar is. Waar eerst twee USB-A-poorten en één AUX-poort zaten, bevinden zich nu één USB-A-poort om geluidsbronnen met hoge resolutie af te spelen en één USB-C-poort om apparaten op te laden.
MY23ESEU11Een andere wijziging in het interieur van de auto betreft de keuze van de bekledingskleuren: Rich Cream is vervangen door Ammonite Sand.

Nieuwe F Sport Design-uitvoering

Met de introductie van de nieuwe F Sport Design-uitvoering wordt een nieuwe variant van de ES aangeboden. In deze uitvoering krijgt hij zwarte 19-inch lichtmetalen velgen en is er keuze uit negen exterieur- en vier interieurkleuren, terwijl een F Sport Design-embleem op elk voorspatbord het model identificeert.
MY23ESEUCar2Car02De Lexus ES modeljaar 2023 gaat in augustus in productie. De eerste leveringen volgen in oktober.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.