Nieuws

© Lightyear

LeasePlan bestelt 5.000 Nederlandse Lightyears

17 december 2021
Door Dieter Quartier
De bijna grootste leasingmaatschappij van Europa heeft een order geplaatst bij de bijna kleinste autofabrikant op het oude continent. Dat terwijl de eerste productie-auto nog van de band moet rollen.

Lightyear stelt zich op als een concurrent voor Tesla en legt de laatste hand aan de One. Deze slee ter grootte van de Model S heeft als USP een met zonnepanelen bekleed dak, dat de batterij bij voldoende zonneschijn kan opladen. Verwacht rijbereik: zo’n 700 kilometer. Prijskaartje: € 150.000. Er worden slechts 946 stuks van gebouwd, meer bepaald bij het Finse Valmet. Daar lopen ook de huidige Mercedes GLC en A-Klasse van de band.

Als er maar 946 stuks worden gebouwd, hoe kan LeasePlan er dan 5.000 afnemen? Simpel: de deal met de leasemaatschappij heeft betrekking op een tweede, veel goedkoper model dat de Brabantse EV-bouwer momenteel aan het ontwikkelen is. De kostprijs zou rond de 30k liggen.  

Lightyear kan dus rekenen op het vertrouwen van een grote partij. Het wist intussen ook vers kapitaal op te halen. Onder meer Dela (de uitvaartcoöperatie) en de man achter De Vegetarische Slager (Jaap Korteweg) geloven in de constructeur.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.