Nieuws

© Lamborghini

Lamborghini Urus SE: plug-in-Super SUV met 800 pk en 60 elektrische kilometers

24 april 2024
Door Stijn Blanckaert

Voor het eerst in zijn geschiedenis pakt Lamborghini uit met een plug-inhybride SUV, de Urus SE. Die plug-invariant van de Urus is net als talloze andere nieuwe auto’s te bewonderen op het Auto China 2024-salon in Peking. Met een gecombineerd vermogen van 800 pk uit de gekende V8 van vier liter en een elektrische aandrijflijn staat dat model garant voor flitsende prestaties maar indien gewenst ook een elektrisch rijbereik van tot 60 kilometer.

 

Lamborghini verzekert iedereen meteen dat de Urus SE met zijn hybride aandrijflijn met 800 pk geenszins voor de Urus S moet onderdoen qua comfort, prestaties, efficiëntie, emissies en rijplezier. De auto heeft volgens de Italiaanse constructeur ‘twee harten’, het ene thermisch en verbonden met de roots van het merk, het andere elektrisch en futuristisch. Lamborghini Urus SE plug in Super SUV met 800 pk en 60 elektrische kilometers autonieuws 0006

"Met de Urus hebben we de paradigma's van de SUV-wereld veranderd en een nieuw segment ingeluid", zegt Stephan Winkelmann, Chairman & CEO van Lamborghini. "In slechts een paar jaar tijd is de Urus de bestseller van ons merk geworden, waardoor Lamborghini nieuwe klanten kon aantrekken en zijn positie in de belangrijkste markten kon versterken. Met de Urus SE hebben we opnieuw een stap richting de toekomst gezet in lijn met onze Direzione Cor Tauri strategie, door verder te gaan met de elektrificatie van het gamma en de weg naar decarbonisatie die begon met de introductie van de Revuelto supersportwagen in maart 2023." 

620 V8- en 192 elektro-pk’s 

De twin-turbo V8 van vier liter werd aangepast om optimaal samen te werken met de elektrische aandrijflijn. Hij ontwikkelt een vermogen van 620 pk (456 kW) en een koppel van 800 Nm en wordt gecombineerd met een elektrische aandrijflijn die 141 kW (192 pk) en een koppel van 483 Nm levert. Samen leveren de ICE en de e-motor een totaal vermogen van 800 pk of 588 kW bij 6.000 toeren en 950 Nm aan koppel van 1.750 tot 5.750 omwentelingen..  

De elektronen komen uit een lithium-ionbatterij van 25,9 kWh die onder de laadvloer en boven het elektronisch geregelde achterdifferentieel ingeplant werd.Lamborghini Urus SE plug in Super SUV met 800 pk en 60 elektrische kilometers autonieuws 0013

De synchrone elektromotor met permanente magneten in de automatische 8-versnellingsbak kan fungeren als boost voor de V8-verbrandingsmotor, maar ook als tractie-element, waardoor de Urus SE een 100% elektrische 4WD is die meer dan 60 km kan afleggen in EV-modus. 

Torque Vectoring 

De Urus SE pakt in première uit met een nieuw, centraal overlangs geplaatst elektrisch torque vectoring-systeem met een elektrohydraulische meervoudige plaatkoppeling dat het aandrijfkoppel variabel en continu verdeelt tussen de voor- en achteras. De tussenbak werkt in synergie met het nieuwe elektronische sperdifferentieel op de achteras, waardoor de auto 'on demand' overstuurt voor een flinke dosis extra fun. 

De gewicht/vermogensverhouding bedraagt 3,13 kg/pk (vergeleken met 3,3 in de Urus S). De Urus SE sprint van 0 naar 100 km/h in 3,4 seconden (Urus S: 3,5) en van 0 naar 200 km/h in slechts 11,2 seconden (Urus S: 12,5) en haalt een topsnelheid van 312 km/h (Urus S: 305 km/h).  

Aangepaste looks en aerodynamica 

De voorkant van de SE is voorzien van een nieuwe motorkap met een zwevend design. Andere nieuwe elementen zijn de koplampclusters met matrix LED-technologie, die een gloednieuwe lichtsignatuur introduceren, samen met een opnieuw ontworpen bumper en grille. Lamborghini Urus SE plug in Super SUV met 800 pk en 60 elektrische kilometers autonieuws 0002

Aan de achterzijde is het kofferdeksel opnieuw ontworpen en is er een nieuwe diffuser die de auto nog sportievere proporties geeft. Samen met de nieuwe spoiler verhoogt de diffuser de downforce met 35% bij hoge snelheden in vergelijking met de Urus S, wat de stabiliteit van de auto verder verbetert. Lamborghini Urus SE plug in Super SUV met 800 pk en 60 elektrische kilometers autonieuws 0003

De aerodynamische efficiëntie is ook verbeterd door nieuwe ventilatieopeningen onder de carrosserie en vernieuwde luchtkanalen, die meer luchtstroom kanaliseren om de mechanische en motoronderdelen te koelen: een toename van 15% ten opzichte van de originele Urus. Het nieuwe ontwerp van de voorkant, in combinatie met een optimalisatie van de aerodynamische onderkant, heeft ook het beheer van de luchtstromen voor het remsysteem verbeterd, met een verbetering van 30% in luchtkoeling ten opzichte van het vorige systeem. 

Update voor het interieur 

Het interieur is ook vernieuwd met onder meer een groter scherm - nu 12,3 duim groot - in het midden van het dashboard, voorzien van een nieuwe versie van de Human Machine Interface (HMI) die nog intuïtiever te gebruiken is met bijgewerkte graphics. De ontwerpers van Lamborghini Centro Stile hebben hun aandacht ook gericht op de luchtroosters, de geanodiseerde aluminium sierelementen met de onmiskenbare Y-vorm en de nieuwe bekleding van de panelen, stoelen en het dashboard.  Lamborghini Urus SE plug in Super SUV met 800 pk en 60 elektrische kilometers autonieuws 0014

De Urus SE kan ook verregaand gepersonaliseerd worden. De lichtmetalen velgen zijn vernieuwd met de introductie van 23" Galanthus-velgen die standaard zijn uitgerust met nieuwe Pirelli P Zero-banden.  

Het kleurengamma is ook uitgebreid: er zijn nu meer dan 100 carrosserie-opties beschikbaar, waaronder twee nieuwe kleuren die bij de lancering worden aangeboden: Arancio Egon (oranje) en Bianco Sapphirus (wit). De interieuropties omvatten een reeks van 47 kleurencombinaties en vier soorten borduursels. Lamborghini Urus SE plug in Super SUV met 800 pk en 60 elektrische kilometers autonieuws 0012

Tot ‘meer dan 60’ elektrische kilometers 

Via de modus EV Drive voor rijden in de stad kan de Urus SE meer dan 60 km zuiver elektrisch rijden en haalt hij een topsnelheid van 130 km/h. Boven deze snelheid ondersteunt de V8-motor automatisch de elektromotor, ook als het gevraagde koppel het beschikbare maximum van de elektromotor overschrijdt. 

De Hybrid-setting, die kan worden geselecteerd wanneer in de Strada-modus wordt gereden, biedt maximale efficiëntie en comfort en een optimale balans tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor, en is daarom de meest veelzijdige optie voor dagelijks rijden. ‘Recharge’, dat kan worden geselecteerd in de modi Strada, Sport, Corsa en Neve, laadt tot 80% van de accu op met behoud van optimale prestaties. De ‘Performance’-stand is de ervaring voor wie het volledige potentieel van de Urus SE wil benutten.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.