Nieuws

© WWCOYY

Kia Niro wint Women’s World Car of the Year award

08 maart 2023
Door Stijn Blanckaert
De Kia Niro is zopas verkozen tot Women’s World Car of the Year. De bekendmaking van de winnaar gebeurt niet toevallig op 8 maart, internationale vrouwendag. 


De WWCOTY-jury, intussen al bestaand uit 63 vrouwelijke autojournalisten uit 43 landen, heeft opnieuw haar auto van het jaar gekozen uit 59 verschillende kandidaten en maakt de winnaar zoals steeds bekend op internationale vrouwendag. 

In de eerste stemronde werd per categorie een winnaar verkozen, nadien werd in een tweede stemronde een “Supreme Winner” geselecteerd, dit jaar gaat de eer dus naar de nieuwe Kia Niro, nadat vorig jaar de Peugeot 308 met de eer ging lopen.

De keuze viel volgens de Belgische vertegenwoordigster bij WWCOTY, Sabrina Parant - die voor het tweede jaar op rij deel uitmaakt van de jury - op de compacte Kia omdat de auto volgens haar een aantrekkelijk design, productkwaliteit, luxe en een ruim motorenaanbod combineert. Ze waardeerde vooral de binnenruimte en de technologie van de Niro.

Women's World Car of the Year is de enige groep autoprijzen ter wereld die uitsluitend bestaat uit vrouwelijke autojournalisten. De jury werd in 2009 opgericht door de Nieuw-Zeelandse journalist Sandy Myhre. Zij is erevoorzitter en Marta García (Spanje) is uitvoerend voorzitter. 

Kia Niro (Best Urban Car)

Jeep Avenger (Best Family SUV)

Citroën C5 X (Best Large Car)

Nissan X-Trail (Best Large SUV)

Audi RS 3 (Best Performance Car)

Ford Ranger (Best Pick-Up & 4x4)

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.