Nieuws

© KIA

Kia en Duitse spoorwegen herbestemmen EV-batterijen voor opslag

07 september 2022
Door Dieter Quartier
Kia Europe heeft zijn plannen bevestigd om oude batterijen uit elektrische voertuigen te hergebruiken in ‘Second Life’ batterijopslagsystemen. Daartoe werkt het samen met Encore, een start-up van Deutsche Bahn (DB Bahnbau Gruppe).

digital 1920x10bbbb80 kia DB 060922De start-up verzamelt EV-batterijpakketten uit heel Europa en maakt er energieopslagsystemen van. De EV-batterijpakketten worden gedemonteerd tot op het niveau van de batterijmodules en onderworpen aan gedetailleerde diagnostische tests. Geschikte modules worden dan gebruikt voor nieuwe batterijopslagsystemen of gerecycleerd, naargelang van hun resterende capaciteit. 

Encore | DB biedt in heel Europa al een take-backservice voor batterijen aan. Die krijgen een tweede leven in energieopslagsystemen, ondersteund door de uitgebreide infrastructuur binnen de Deutsche Bahn Group. Het Europese transport van de batterijen en nieuwe energieopslagunits wordt hoofdzakelijk verzorgd door de logistieke dochteronderneming DB Schenker en DB Cargo.

In augustus onthulden Kia Europe en Encore | DB samen hun eerste batterijopslagsysteem op de EUREF-Campus in Berlijn. Daar fungeert het als onderdeel van het Micro Smart Grid, een elektriciteitsnet waarin verschillende energiebronnen, consumenten en opslagsystemen intelligent met elkaar verbonden zijn. Het doel is om door voorspelbare energiestromen minder afhankelijk te zijn van het stroomnet en het aandeel van hernieuwbare energie op de campus te vergroten.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.