Nieuws

© KGM

KGM Tivoli en Grand Tivoli: voormalige SsangYong-modellen krijgen Torres-smaakje

15 februari 2024
Door Dieter Quartier

SsangYong heet voortaan KGM en om hun nieuwe merkidentiteit te onderstrepen, krijgen de Tivoli en Grand Tivoli een flinke facelift. Die smaakt verdacht veel naar Torres, een model waar heel wat SUV-liefhebbers wel pap van lusten. 

 

Het is alweer van 2016 geleden dat de Belgische markt kennismaakte met de Tivoli. Hij wist meteen indruk te maken, want hij werd meteen bekroond tot VAB Gezinswagen van het Jaar. Een jaar later viel de Grand Tivoli (toen nog onder de naam XLV) dezelfde eer te beurt. 

Beweren dat hij intussen een huis-, tuin- en keukennaam is geworden in België, dat zou de waarheid geweld aandoen. De concurrentie is groot en het ontbrak de Tivoli enigszins aan sterke troeven om zich te kunnen onderscheiden. Ook het merk genoot weinig naambekendheid. 

Dan alles maar over een andere boeg gooien, besloot men in Zuid-Korea. ITSPBX SsangYong Torres 65De Torres is de eerste SUV van het tot KGM omgedoopte SsangYong. De Tivoli en Grand Tivoli dragen voortaan ook het nieuwe logo en meten zich de stijl van hun grote broer aan. 

Nieuwe snuit, opgefrist interieur

KGM introduceert vernieuwde Tivoli en Grand Tivoli 003De meest in het oog springende wijziging betreft de volledig vernieuwde frontpartij, die gekenmerkt wordt door een sportief uitgesneden voorbumper, nieuwe koplampunits en enkele designaccenten die verwijzen naar de Torres. Daarnaast krijgen beide Tivoli’s ook nieuwe 18-duimers met Diamond Cut-afwerking aangemeten.

KGM introduceert vernieuwde Tivoli en Grand Tivoli 006Het interieur werd eveneens onder handen genomen. Er zijn nieuwe stofjes en het bedieningspaneel is voortaan van het aanraaktype. Apple CarPlay en Android Auto zijn nu ook van de partij. In het geval van de Grand Tivoli bedraagt het laadvolume nog steeds een indrukwekkende 720 liter, waarmee hij zich de ruimste SUV in zijn soort mag noemen.KGM introduceert vernieuwde Tivoli en Grand Tivoli 004

Zelfde motoren, zelfde scherpe prijzen

Zowel de Tivoli als de Grand Tivoli zijn nog steeds verkrijgbaar met een 1,5 liter grote, drukgevoede benzinemotor die 163 pk levert. Deze kan gekoppeld worden aan een manuele zesbak of een zestrapsautomaat, al dan niet in combinatie met vierwielaandrijving. Specifiek voor de Tivoli werd het gamma bovendien uitgebreid met een Low Power-variant van 135 pk. 

De vernieuwde Tivoli en Grand Tivoli zijn vanaf februari te bezichtigen in de KGM-showrooms. Opvallend is dat beide modellen nog steeds even aantrekkelijk geprijsd staan als hun voorgangers, met vanafprijzen van € 17.490 voor de Tivoli en € 20.490 voor de Grand Tivoli. De 5 jaar garantie (of 100.000 km) en KGM Assistance krijgen klanten er nog steeds gratis bovenop.KGM introduceert vernieuwde Tivoli en Grand Tivoli 002

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.