Nieuws

© KG Mobility

KG Mobility Torres: de wedergeboorte van SsangYong

14 juni 2023
Door Dieter Quartier

Hij heeft een tijdje op zich laten wachten, maar hier is hij dan: de nieuwe Torres. Doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, net zo min als ‘KG Mobility’, maar het gaat om de jongste SUV van het merk dat vroeger als SsangYong door het leven ging.

 

KG Mobility stelt de nieuwe Torres voor autonieuws 05De Torres is het eerste nieuwe model sinds de doorstart van het merk SsangYong, dat vooral bekend stond als bouwer van betaalbare, goed uitgeruste en degelijke SUV’s. Ook de Torres behoort tot het clubje der stoere cross-overs. Zijn naam verwijst trouwens naar een nationaal park in Chili.KG Mobility stelt de nieuwe Torres voor autonieuws 09

Hij vat plaats tussen de Korando en de Rexton en neemt het dus op tegen onder meer de Land Rover Discovery Sport en de Jeep Cherokee. Met zijn 4,7 meter belooft hij veel binnenruimte en een grote koffer.

Torres benzine, Torres elektrisch

In eerste instantie zal de Torres leverbaar zijn met een 163 pk sterke 1.5 GDI-benzinemotor, die gecombineerd kan worden met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 6-trapsautomaat, en dit zowel in de 2WD- als in de 4WD-versie. 

Later volgt ook een volledig elektrische versie. Je hoeft trouwens nog niet meteen naar de showroom te hollen. De KG Mobility Torres wordt pas in september in ons land verwacht. De orderboekjes gaan open op 15 juli.KG Mobility stelt de nieuwe Torres voor autonieuws 03

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.