Nieuws

© KG

KG Mobility stelt met EVX elektrische variant van Torres-SUV voor

01 augustus 2023
Door Stijn Blanckaert

Een goede twee weken na de voorstelling van de Torres met benzinemotor toont KG Mobility, de nieuwe naam van SsangYong, nu ook de Torres EVX, de voor Europa bestemde elektrische variant van die SUV die boven de eveneens elektrische Korando e-Motion wordt gepositioneerd.

 

Met de Korando e-Motion had SsangYong al een elektrische SUV in het aanbod. Nu het merk herdoopt werd tot KG Mobility komt daar met de Torres EVX een tweede elektromodel bij, dat boven de Korando wordt gepositioneerd en in tegenstelling tot die Korando e-Motion een volledig nieuw ontwerp is. De EVX gebruikt het platform van de vorige maand voorgestelde nieuwe Torres met benzinemotor en is duidelijk herkenbaar als elektrische variant van die laatste door een reeks designelementen en een markant front met horizontale led-dagrijlichten dat er duidelijk anders uitziet dan dat van de Torres met verbrandingsmotor.KG Mobility toont elektrische vrijetijds SUV Torres EVX autonieuws 1Het dashboard is hypermodern en bestaat uit een panoramisch dubbel digitaal display van 12,3 duim. Zijn praktische kant wordt benadrukt door zijn bodemvrijheid van 174 mm en zijn bagageruimte die tot 839 liter kan bevatten. Het trekvermogen zou tot 1.500 kg bedragen, zoals dat ook al het geval is voor de elektrische Korando e-Motion. 

LFP-accu en rijbereik van tot 420 tot 460 kilometer 

De accu – waarvan de inhoud nog niet werd vrijgegeven maar die naar verluidt 73,4 kWh groot zou worden - is van het LFP (lithium-ijzerfosfaat)-type en is daardoor duurzamer dan een klassieke lithium-ionbatterij. Door het specifieke Battery Management System (BMS) zou die accu de Torres EVX tussen 420 en 460 kilometer ver moeten kunnen brengen volgens de WLTP-methode. In de stad zou dat boven de 500 kilometer zijn. De elektromotor zou volgens verschillende bronnen 150 kW of 204 pk leveren, maar dat is nog niet bevestigd. 

We weten wel dat het laden van de accu met driefasige wisselstroom (snelheid onbekend) kan en dat de Torres EVX ook een V2L-functie (Vehicle-to-Load) krijgt, waarmee externe elektrische apparaten kunnen aangedreven en opgeladen worden door de auto. KG Mobility toont elektrische vrijetijds SUV Torres EVX autonieuws 5

Voorlopig houdt KG Mobility het bij deze summiere informatie. Meer details en de prijzen zullen tegen het eind van het jaar bekend gemaakt worden. De marktlancering is voorzien voor begin 2024. SsangYong – sorry, KG Mobility – kennende, zal de prijs alvast erg competitief zijn.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.