Nieuws

© Toyota

Jawel, deze sexy elektrische Toyota Sport Crossover zit eraan te komen

04 december 2023
Door Dieter Quartier

Toyota bracht vorige week een hele rist conceptcars naar Brussel ter gelegenheid van het jaarlijkse Kenshiki-forum. Dé topper vanuit designstandpunt was ongetwijfeld deze Sport Crossover Concept. Hier leidt Toyota tegen 2025 een productieversie van af en zelfs als die maar twee derde van het origineel behoudt, belooft het een kanjer te worden.

 

Toyota geeft nu echt plankgas met zijn elektrificatie-offensief. Het blijft vasthouden aan zijn vermaarde hybridetechnologie en zal ook waterstoftechnologieën blijven ontwikkelen, maar voor Europa kan de constructeur niet om batterijvoertuigen heen. Tegen 2026 mogen we liefst zes nieuwe elektrische modellen verwachten. elektrische Toyota Sport Crossover zit eraan te komen autonieuws 0001

Liefhebbers van origineel design kunnen hun duimen en vingers aflikken met deze Sport Crossover Concept, een erg ranke coupé slash hatchback slash cross-over waarvan de langgerekte kont enigszins aan de Audi A7 Sportback doet denken – behalve dan qua lichtsignatuur. In profiel kun je dan weer heel wat Lexus-vormtaal herkennen. Je mag hem gerust situeren in het E-segment, waar tegen volgend jaar ook de Audi A6 Avant e-tron postvat.elektrische Toyota Sport Crossover zit eraan te komen autonieuws 0002

Veel meer informatie kunnen we je vandaag niet geven, behalve het feit dat de Toyota Sport Crossover Concept is ontwikkeld voor zowel de Chinese als de Europese markt door BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET), een joint-venture die in China is opgericht door Toyota en BYD. 

BYD, dat merk kennen we intussen van onder meer de Seal en de Atto 3. Toeval of niet, zowel Toyota als BYD worden in België verdeeld door Inchcape. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.