Nieuws

© Hyundai/Ioniq

Ioniq wordt afzonderlijk elektrisch merk van Hyundai

10 augustus 2020
Door Dieter Quartier
Voortaan is Ioniq geen model meer, maar de naam van een afzonderlijk elektrisch merk van Hyundai. Dat kondigde de Zuid-Koreaanse constructeur vanmorgen aan. Het eerste nieuwe model dat in de pijplijn zit, is een middelgrote SUV, gewoonweg “5” genaamd.

Door een afzonderlijk merk te creëren onderstreept Hyundai zijn ambities om wereldleider te worden op het vlak van batterijvoertuigen. De komende vier jaar mogen we drie nieuwe modellen verwachten. Die dragen geen suggestieve namen, maar simpelweg cijfers als typeaanduiding. De berlines krijgen even nummers, de oneven nummers zijn voorbehouden voor de SUV's.

De eerste nieuwkomer is de “5”, een middelgrote cross-over die begin 2021 op de markt komt en allicht de wapens opneemt tegen de Nissan Ariya, de Skoda Enyaq en de VW ID4. De Ioniq 5 is gebaseerd op de EV 45 conceptcar die Hyundai vorig jaar op het salon van Frankfurt onthulde als eerbetoon aan zijn allereerste conceptwagen. 

In 2022 volgt dan Ioniq 6, een berline die gebaseerd is op de jongste conceptcar van het merk, de Prophecy, die in maart werd onthuld. Vervolgens is het twee jaar wachten op de volgende in lijn – je raadt het al, de Ioniq 7, die het formaat krijgt van de Hyundai Santa Fe. 

Wat de nieuwe strategie betekent voor de huidige elektrische modellen van Hyundai, de Kona Electric en de Ioniq Electric, is niet duidelijk.

Deel op

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.