Nieuws

Imposant: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

13 februari 2017
Door Redactie
Een G-Klasse als nooit tevoren: met de G 650 Landaulet presenteert Mercedes‑Maybach een nieuw hoogtepunt in de roemruchte geschiedenis van dit model. Naast de Mercedes-Maybach S‑Klasse en de S 650 Cabriolet is de open uitvoering van de G‑Klasse de eerste terreinwagen van het submerk Mercedes-Maybach. De bijzondere G 650 Landaulet volgt op de al even spectaculaire AMG G 63 6x6- en G 500 4x42-varianten. Met zijn imposante V12-motor, portaalassen, elektrisch bedienbare stoffen kap en exclusieve aankleding van het achtercompartiment is dit een zeer speciaal 4x4-model.

Met een lengte van 5.345 m, wielbasis van 3.428 millimeter, hoogte van 2.235 millimeter, bijna een halve meter bodemspeling en veel ruimte en comfort voor vier inzittenden, overtreft de G 650 Landaulet alle normen. Deze extraverte G‑Klasse is zodoende een unieke combinatie van een luxueuze chauffeurslimousine en een terreinwagen. 

Voor maximaal rijcomfort zorgt de krachtigste motor die er leverbaar is: de Mercedes-AMG V12-biturbo. Deze levert een maximumvermogen van 630 pk met een maximumkoppel van 1.000 Nm.

Net als alle andere varianten op de G-Klasse zal ook de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet door Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz worden geproduceerd. De vierpersoons Cabriolet debuteert in maart 2017 tijdens het Autosalon van Genève, waarna ook de verkoop van start gaat. De marktintroductie van dit exclusieve model, waarvan de productie is beperkt tot 99 exemplaren, vindt dit najaar plaats.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.