Nieuws

© Volkswagen AG

ID. Aero concept car toont toekomstige elektrische berline van VW

27 juni 2022
Door Stijn Blanckaert
Vandaag toonde Volkswagen in China de ID. Aero, een concept car waarmee VW ons een voorproefje geeft van de eerste elektrische sedan die het merk wereldwijd wil gaan lanceren.

volkswagenid.aero3De ID. Aero is de voorbode van het vlaggenschip van de groeiende elektrische ID-familie van Volkswagen. Het van de concept car afgeleide productiemodel zal wereldwijd aangeboden worden in de hogere middenklasse en wordt het zesde lid van de ID-familie, na de ID.3, ID.4 en ID.5, de bij ons niet verkrijgbare ID.6 en de ID.Buzz.

Eerst in China, nadien ook bij ons

De eerste productieversie die van de ID. Aero wordt afgeleid is voor de Chinese markt bestemd en zal in de tweede helft van 2023 op de markt komen. Niet lang daarna plant VW volgend jaar ook de opstart van de productie van een Europese variant in het Duitse Emden. Ook op de Noord-Amerikaanse markt zal het model te koop zijn.
volkswagenid.aero7Het studiemodel is bijna vijf meter lang en heeft een stroomlijncoëfficiënt van 0,23, wat aantoont dat veel werk werd gestoken in het aerodynamisch maken van de auto. De ID. Aero, die op de modulaire elektrische MEB-architectuur van VW gebouwd is, heeft korte overhangen voor- en achter en biedt door de lange wielbasis een erg ruim interieur. De wielen van de concept car zijn niet minder dan 22 duim groot en er zijn geen klassieke deurklinken maar wel verlichte aanraakvlakken die voor minder luchtweerstand zorgen. 

Technisch gezien pakt de ID. Aero showcar uit met een rijbereik van tot 620 kilometer (WLTP) dat mogelijk is door een batterijpack met een netto-inhoud van 77 kWh. Verdere specificaties werden niet meegedeeld door Volkswagen.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.