Nieuws

© Sven Heirman

Iconische wagen keert (eventjes) terug naar “het plezantste land”

21 juli 2021
Door Redactie
Naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van Bobbejaanland keert de witte Amerikaanse slee waarmee Bobbejaan Schoepen door zijn park reed eventjes terug naar het attractiepark. 

Na de verkoop van het park en de dood van oprichters Bobbejaan en Joseé Schoepen, bevond de wagen zich niet langer op het domein maar stond hij in het privémuseum van hun kinderen. De auto, een Pontiac Bonneville uit 1970, werd door kostuumontwerper en designer Nudie Cohn van een westernoutfit voorzien. 
foto4121Zo zien we een stierenhoorn vooraan en een verlengde achtersteven met reservewielbehuizing achteraan, waarop de naam Bobbejaan in zilver is aangebracht. De auto is rondom versierd met een vijftiental verzilverde revolvers en geweren alsmede met paardenposturen en hoefijzers. 

Ook het interieur onderging de westerntranformatie. Zo werden de stoelen, het dashboard en de deurpanelen voorzien van koeienleer. Tevens werden er meer dan vierhonderd zilveren dollarmunten aangebracht en prijkt een paardenzadel als kinderzitje tussen de voorstoelen. Ook aan de kleinere details werd gedacht: zo vertonen de bedieningshendels en knoppen een knipoog naar rodeo's. De wagen is uitgerust met een sirene en een geluidinstallatie die een stampede ten hore brengt. Nudie Cohn - die tevens de showkostuums voor Bobbejaan maakte - en zijn team waren zo'n 10 maanden aan het aanbrengen van de wijzigingen bezig. 

In 1972 kochten Bobbejaan en Joseé de wagen over en verscheepten hem naar Belgie waar hij één van de pronkstukken werd van het park. In 1974 deden ze dit nog eens over en kwam ook een tweede wagen naar het park, compleet in dezelfde stijl uitgevoerd, om in hun museum in het park te zetten. Ook die tweede auto uit 1969 is nog in handen van de familie maar zal niet te zien zijn in het park. 

De auto waarmee Bobbejaan rondtoerde is de afgelopen weken opgefrist en zal voor het grote publiek te bekijken zijn in Bobbejaanland tijdens de reguliere openingsuren en dit van 23 juli tot en met 1 augustus.

Deel op

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.