Nieuws

© Toyota

Hier is de Toyota Corolla Touring Sports

04 september 2018
Door Redactie
De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports beleeft zijn debuut op het komende Autosalon van Parijs. Met keuze uit twee nieuwe hybride-aandrijflijnen bekleedt de Corolla Touring Sports een unieke positie in zijn klasse. Met name de 180 pk hybride is het perfecte antwoord voor de huidige zakelijke dieselrijder, die veel vermogen gewend is.


Geheel in lijn met de voortdurende focus op het gebied van zelfopladende hybridtechnologie wordt de Toyota Corolla Touring Sports, evenals de Corolla Hatchback, leverbaar met de keuze uit twee nieuwe hybride-aandrijflijnen en ‘slechts’ één conventionele benzinemotor. Behalve de 1,2-liter turbomotor met 116 pk is er keuze uit de vernieuwde 1.8 Hybrid met 122 pk en de volledig nieuwe, krachtige 2.0 Hybrid met 180 pk waarmee de Corolla een unieke positie inneemt.

De Corolla 1.8 Hybrid en 2.0 Hybrid staan garant voor geruisloze, intuïtieve, responsieve en zelfladende aandrijftechniek tegen zeer gunstige gebruikskosten (total cots of ownership). Deze voordelen gaan bovendien gepaard met extra rijcomfort, stabiliteit en rijplezier dankzij het nieuw ontwikkelde TNGA-platform (Toyota New Global Architecture) waarop alle uitvoeringen van de Corolla gebaseerd zijn.

De nieuwe Toyota Corolla maakt gebruik van beproefde MacPherson-voorwielophanging met veerpoten, een geheel nieuwe multi-link achterwielophanging en nieuwe kleptechnologie in de schokdempers. Het TNGA-platform biedt een verbeterde wendbaarheid en stabiliteit dankzij het lage zwaartepunt door de lagere plaatsing van de motor en de gunstige plaatsing van de hybridebatterij onder de achterbank.

Een belangrijk voordeel van het nieuwe TNGA-platform is de lagere heuppositie in de voorstoel, wat gepaard gaat met een lager zwaartepunt van de auto en een verbeterde rijpositie voor de bestuurder. Mede dankzij de lange wielbasis van 2.700 mm behoort de beenruimte achterin de Corolla Touring Sports tot de ruimste in zijn klasse en is hij D-segment waardig. De wielbasis is daarmee gelijk aan die van de uitgaande Toyota Avensis.

Met een royale bagageruimte van 598 liter inhoud (VDA) en talrijke voorzieningen voor extra gebruiksgemak staat de Corolla Touring Sports garant voor een hoge mate van praktische bruikbaarheid voor uiteenlopende doeleinden.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.