Nieuws

© Groupe Renault

Herbekijk de Online Infosessie “Hoe financier ik best mijn bestelwagen?”

28 januari 2021
Door Stijn B en Dieter Q
Zou ik beter kopen, lenen of leasen? Wat is de impact op mijn balans? Kan ik de inrichting en ombouw hergebruiken? Op deze en talrijke andere vragen krijg je antwoorden in de onderstaande opname van onze online infosessie.

Op 28 januari 2021 organiseerde Autonieuws samen met Athlon een gratis webinar rond het thema “bestelwagens en hun financiering”, specifiek afgestemd op zelfstandigen en kmo’s. Gastspreker Stijn Blanckaert (Autonieuws, Blast) liet zijn licht schijnen over de verschillende elementen waarop je moet letten bij de keuze van het type financiering, waaronder de activering op de balans, de operationele risico’s en de restwaarde. Ook het belang van de manier waarop en door wie de bestelwagen wordt gebruikt, kan niet onderschat worden. 

Steve Somers, LCV-specialist bij Athlon Belgium, gaf uitleg bij het feit dat er meer aan het bestelwagenverhaal is dan de aankoop en operationele kosten alleen. Eigenlijk moet je kijken naar de Total Cost of Use, die ook rekening houdt met eventuele downtime tijdens onderhouds- en herstellingswerken, bandenwissels, de jaarlijkse keuring, alsook het beheer en de administratie, die heel wat tijd opsouperen. Operationele leasing kan een oplossing zijn om de TCU zo laag mogelijk te houden. 

Aan het einde van de één uur durende online infosessie werden de vragen van de deelnemers beantwoord door onze expert-gastsprekers. Je kunt de opname van deze online infosessie hieronder herbekijken.

Deel op

Video


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.