Nieuws

© BMW

Head-updisplay voor motorrijders: deze Smartglasses van BMW moet je zien (+video)

14 maart 2024
Door Dieter Quartier

Kruisbestuiving tussen verschillende sectoren, het levert soms interessante oplossingen op. Neem nu dit intelligente kijkgerief van BMW Motorrad, dat de head-updisplay uit de automobiel (of de vliegtuigindustrie, zo je wil) integreert in een “geconnecteerde” zonnebril voor motorrijders. Je ziet meteen hoe snel je rijdt, wat de toegestane snelheid is en welke afslag je moet nemen wanneer je op navigatie rijdt.

 

Stel je voor: een oplossing die vermijdt dat je regelmatig het hoofd naar beneden moet richten naar de tellerpartij om te zien hoe snel je rijdt en je tegelijk waarschuwt wanneer je snelheid hoger dan toegelaten is. En als het kan ook nog eens aangeeft in welke versnelling je rijdt. En je via pijlen, afstanden en straatnamen helpt te navigeren.Head updisplay voor motorrijders deze Smartglasses van BMW moet je zien autonieuws 003

Ze bestaat, die oplossing. De BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses kunnen eenvoudig met je smartphone worden verbonden via Bluetooth en een app. Net als bij een head-updisplay kun je de projectie regelen en bovendien kun je de rij-informatie ook tijdens het rijden instellen via de multicontroller op het motorstuur.

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses

Deze intelligente zonnebril verhoogt niet alleen het comfort, maar ook het veiligheidsniveau. Het design van de smartglass en het display is aangepast aan de speciale behoeften van motorrijders. Bovendien kunnen de BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses worden aangepast aan verschillende helmen en gezichtsvormen. De oplaadbare lithium-ion batterij maakt een gebruikstijd tot tien uur mogelijk.Head updisplay voor motorrijders deze Smartglasses van BMW moet je zien autonieuws 004

BMW Motorrad levert standaard twee sets gecertificeerde UVA/UVB-lenzen bij het montuur. Een set lenzen is 85 procent transparant en kan speciaal worden gebruikt voor helmen met geïntegreerde zonnekleppen. De andere set heeft getinte lenzen waardoor de smartglasses een perfecte zonnebril worden.

Kan ook op sterkte!

Je kunt de bril in twee maten krijgen (M+L) en hij wordt geleverd met verschillende neuspads. Voor brildragers is er een RX-adapter (+/- 4,5 dioptrie). Deze kan direct online worden besteld bij de leverancier. De bijbehorende QR-code is te vinden in de gebruikershandleiding van de ConnectedRide Smartglasses.

De smart connected zonnebril van de Beierse motorfietsbouwer kwamen eigenlijk vorige zomer al op de markt, maar er werd om een of andere reden weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Vandaag kun je ze online bestellen, voor de richtprijs van € 690.

Deel op

Lees meer over

Video


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.