Nieuws

© BMW

Gul BMW deelt 20 nieuwe auto’s uit aan Belgische en Luxemburgse technische scholen

27 mei 2023
Door Stijn Blanckaert

BMW Belux toonde zich vrijdag van zijn meest gulle kant door niet minder dan 20 nieuwe BMW’s en MINI’s aan verschillende technische scholen uit de Belux te schenken. De voertuigen zullen worden gebruikt om studenten vertrouwd te maken met de nieuwste (elektrificatie-)technologie.

 

De directies van 20 verschillende technische scholen uit de Belux werden door BMW verwelkomd in Bornem om de sleutels van eenzelfde aantal nieuwe BMW’s en MINI’s in ontvangst te nemen. BMW berekende dat de verschillende auto’s, van een MINI John Cooper Works tot een BMW M760i, samen goed zijn voor een cataloguswaarde van € 1.383.372, een bedrag dat mag opgeteld worden bij dat van de 30 vorige donaties uit 2022, 2021 en 2022. 

Win-win 

Volgens Charles Deboeck, Technical Training-verantwoordelijke bij BMW Belux, schenkt het merk de auto’s niet zomaar als klassieke liefdadigheid. Het gaat volgens hem om een win-win: de BMW- en MINI-dealers, die ook mee investeren in het project, kunnen zo stagiairs en toekomstige collega’s rekruteren die op de hoogte zijn van de jongste stand van zaken op technologisch vlak. De samenwerking gaat dan ook veel verder dan het schenken van een auto. Zo krijgen de scholen bijvoorbeeld ook toegang tot de BMW-diagnosesoftware.  

Het BMW Group Training Center lanceert dit jaar ook een nieuw programma. Tijdens de BMW & MINI Training on Tour zullen erkende BMW-trainers naar 11 concessies verspreid over het land trekken om zo leerlingen dichter bij huis op te leiden. Het programma wordt verder aangevuld met stages bij de merkdealers in de buurt van de scholen.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.