Nieuws

© Hyundai

Grotere batterij voor Hyundai Ioniq 5

10 februari 2022
Door Stijn Blanckaert
Hyundai geeft zijn succesvolle elektrische Ioniq 5 een technische update in het tweede semester. Daarbij groeit de grootste batterij van 72,6 naar 77,4 kWh.


Bij de overgang naar modeljaar 2023 rust Hyundai de Ioniq 5 met een 77,4 kWh batterijpakket. Of die grotere batterij ook het rijbereik doet toenemen en zoja met hoeveel kilometer wordt niet vermeld door Hyundai. Het merk laat evenmin weten of de grotere batterij ook inhoudt dat de prijs naar boven toe aangepast wordt.

Bij de update komen er ook nieuwe technologieën, waaronder pre-conditionering van de batterij. Die zorgt ervoor dat de Ioniq 5 zijn batterijtemperatuur tijdens het rijden automatisch aanpast om te zorgen voor optimale oplaadomstandigheden wanneer hij aankomt bij een laadstation. Dit moet verbeterde reële laadprestaties in warme of koude omgevingstemperaturen garanderen. Deze feature wordt automatisch ingeschakeld wanneer een oplaadpunt gekozen wordt in het navigatiesysteem dat gebruikmaakt van connected routing. 

Een andere wijziging betreft de toevoeging van zogenaamde “Smart Frequency Dampers” (SFD) die de responsiviteit van de ophanging verbeteren, om zo het comfort en de rijkwaliteiten te optimaliseren. 

De Ioniq 5 werd begin vorig jaar voorgesteld en in de zomer van 2021 op de Belgische markt gelanceerd. Het was het eerste model dat gebouwd wordt op het Electric Global Modular Platform (E-GMP), het eerste BEV-platform van Hyundai Motor Group. 

De geüpdatete IONIQ 5 is vanaf het tweede semester van 2022 beschikbaar.

Deel op

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.