Nieuws

© autonieuws.be

Goed nieuws: bij klein gebrek aan auto bij autokeuring is herkeuring niet meer nodig

30 maart 2023
Door Stijn Blanckaert

De wachttijden bij de verschillende autokeuringstations lopen serieus op en de keuringscentra kwamen de laatste weken niet bepaald positief in het nieuws. Nu is er echter goed nieuws voor bestuurders aan wiens auto een klein gebrek wordt vastgesteld door de keurders: een onmiddellijke herkeuring zal niet meer nodig zijn.

 

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil met een aantal ingrepen zorgen voor minder druk op de autokeuring en meer capaciteit.

Een van die maatregelen zal zijn dat auto’s die afgekeurd worden door een klein gebrek dat geen rechtstreekse impact heeft op de verkeersveiligheid zoals de afstelling van de lichten, het gebruik van versleten ruitenwissers of een te hoge uitstoot niet onmiddellijk opnieuw moeten terugkeren naar het keuringscentrum voor een herkeuring. Het is wel zo dat het probleem tegen een volgende periodieke keuring hersteld moet zijn.

Goed nieuws bij klein gebrek aan auto bij autokeuring is herkeuring niet meer nodig 001De minister zal na de komende paasvakantie instructies zal uitvaardigen voor de keuringscentra, maar vermeldt ook dat nog niet bekend is wanneer de nieuwe regels in voege zullen gaan. 

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.