Nieuws

© Paolo Pagnotta

Genks familiebedrijf Pagnotta wordt eerste concessiehouder van Chery in ons land

11 april 2024
Door Stijn Blanckaert

Het is altijd bijzonder de eerste te zijn. Dat geldt vandaag voor het Genkse autobedrijf Pagnotta, dat aangesteld is als allereerste Belgische concessiehouder van Chery, de ambitieuze Chinese autobouwer die vorig jaar 1,88 miljoen auto’s bouwde en er zowat de helft van exporteerde. De constructeur komt vanaf deze zomer met de merken Omoda en Jaecoo naar ons land.

 

Autonieuws interviewde vorige maand nog Derek Du, de Benelux-directeur van Chery, over de plannen van de Chinese constructeur voor onze markt. Toen al kondigde hij aan dat de eerste concessiehouder was aangeduid en kregen we al te horen dat het om het Limburgse Pagnotta ging.Pagnotta Showroom 2Pagnotta is een familiebedrijf dat al sinds meer dan 50 jaar gekend is als verdeler van Italiaanse automerken. Het bedrijf werd in 1959 opgericht in Eisden en wordt vandaag (mee) geleid door de derde generatie. 

Met Pagnotta in Genk is een eerste Limburgse verdeelpunt geselecteerd, maar daar blijft het niet bij, want Chery wil in alle Belgische provincies dealers aanduiden om een nationale dekking te hebben. Het streefdoel is om in het eerste jaar een dertigtal verkooppunten te hebben in ons land. Daarbij kiest Chery bewust voor de klassieke manier van werken met zelfstandige concessiehouders en maakt geen gebruik van de direct sales-strategie die steeds meer merken invoeren of overwegen.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.