Nieuws

Gelimiteerde oplage: BMW i8 Protonic Red Edition

12 februari 2016
Door Redactie
Vorig jaar oversteeg de globale verkoop van de BMW i8 de gecombineerde verkoop van alle andere hybride sportwagens gefabriceerd door andere constructeurs.

5456 stuks van de i8, aangedreven door een driecilinder turbo motor en een elektrische motor, werden wereldwijd verkocht in 2015. De innovatieve plug-in hybride technologie zorgt voor 362pk (gemiddeld verbruik 2.1l/100km; gemiddelde CO2-uitstoot 49g/km). ‘Het succes van de BMW i8 spreekt voor zich’ meent Ian Roberson, BMW AG bestuurslid voor Sales en Marketing. ‘Het is nu al de meest succesvolle hybride sportwagen ter wereld en heeft onze verwachtingen ruimschoots overstegen.

De nieuwe BMW i8 Protonic Red Edition

Deze speciale uitvoering valt op door exclusieve accenten en dito uitrusting. Om te beginnen door de unieke Protonic Red-lak in combinatie met Frozen Grey metallic accenten. Ook onderscheidend zijn de lichtmetalen 20” BMW W-spaakwielen in Orbit Grey metallic met aluminiumkleurige naven. Andere opvallende elementen zijn de met rood stiksel afgewerkte bekleding van stoelen en deurbekleding en de met carbon verfraaide middenconsole en deurhendels. De productie van de BMW i8 Protonic Red Edition start in juli 2016 in Leipzig en duurt tot het einde van dit jaar. Dat betekent dat slechts een gelimiteerd aantal op de markt komt. De Protonic Red Edition beleeft zijn debuut in Genève volgende maand.

Lees ook: TEST: BMW i8, de stroomstoot van BMW

 

 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.