Nieuws

© Porsche

Geen laadpas meer nodig met Porsche Taycan

19 augustus 2020
Door Dieter Quartier
Wie met zijn elektrische Taycan wil laden aan een publiek station heeft daar binnenkort geen laadpasje of app meer voor nodig. Een slimme kabel herkent de auto en zorgt voor een automatische connectie en facturatie.Voor modeljaar 2021 krijgt de Porsche Taycan een nieuwe Plug & Charge-functie die eenvoudig opladen en betalen mogelijk maakt zonder dat kaarten of apps nodig zijn: steek de kabel in de wagen en de Taycan start een gecodeerde communicatie met het Plug & Charge-compatibele laadstation. Vervolgens start het laadproces automatisch. Ook de betaling wordt automatisch verwerkt.
Taycan 2021 5

Bijkomend goed nieuws is dat de geüpdatete Taycan voorzien kan worden van een interne lader van 22 kW, die de laadtijd met driefasestroom drastisch reduceert. Van inductieladen is vooralsnog geen sprake. Dat zou nochtans een nog grotere stap voorwaarts zijn inzake gebruiksgemak: je parkeert je auto boven een platform en je batterij wordt door magnetische inductie opgeladen, net als bij een recente smartphone. 

Taycan 2021 7

Terloops meldt Porsche dat de acceleratietijden van de Taycan Turbo S werden verbeterd. Met de Launch Control sprint hij voortaan van 0 naar 200 km/u in 9,6 seconden, wat 0,2 seconden sneller is dan voordien. De kwartmijl legt hij af in 10,7 seconden (voordien 10,8 seconden).

De geüpdatete Taycan kan vanaf half september worden besteld en staat vanaf half oktober in de showrooms.

Deel op

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.