Nieuws

Fusie van LeasePlan en ALD goedgekeurd onder voorwaarden

28 november 2022
Door Stijn Blanckaert
Twee van ’s werelds grootste leasingmaatschappijen, ALD en LeasePlan, gaan samen. De fusie hing echter nog af van de goedkeuring ervan door de Europese Commissie. Die heeft nu groen licht gegeven voor de fusie, maar beide leasingmaatschappijen moeten elk een deel van hun activiteiten afstoten om de concurrentie te blijven waarborgen.De Europese Commissie legt ALD op om haar activiteiten in Ierland, Portugal en Noorwegen af te stoten. Tegelijk moet LeasePlan zijn vestigingen in Tsjechië, Finland en het Groot Hertogdom Luxemburg verkopen. Wanneer beide partijen tegemoetkomen aan de vraag van de Europese Commissie, krijgt de deal groen licht en kunnen de twee maatschappijen samensmelten. ALD liet alvast weten akkoord te gaan met de opgelegde voorwaarden.

In een verklaring van de Europese Commissie staat te lezen dat "Met deze toezeggingen de overlappingen tussen de activiteiten van ALD en LeasePlan op de nationale markten voor operationele leasing, waar de Commissie mededingingsbezwaren had vastgesteld, worden weggewerkt. Na de markttoets kwam de Commissie tot de conclusie dat de transactie, zoals gewijzigd door de verbintenissen, niet langer mededingingsbezwaren doet rijzen."

Eerder deze maand gaf ook de Competition and Markets Authority in het Verenigd Koninkrijk haar toestemming voor de overname.

Eerder dit jaar werd bekend dat ALD naar verluidt zo’n € 5 miljard op tafel legt voor branchegenoot LeasePlan. Door die fusie ontstaat een van de grootste, zoniet de de grootste leasingmaatschappij ter wereld. ALD Automotive beheert in 43 landen om en bij het anderhalf miljoen voertuigen, LeasePlan zou over de 29 landen waar het actief is goed zijn voor ongeveer 1,9 miljoen stuks. De overname zou in het eerste kwartaal van volgend jaar een feit zijn.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.