Nieuws

© Ford

Ford stelt Mustang Mach-E uit voor Europa

25 mei 2020
Door Dieter Quartier
Hoewel het de bedoeling was om de nieuwe elektrische cross-over gelijktijdig los te laten op Noord-Amerikaanse en Europese wegen, keert Ford door COVID-19 nu terug op zijn stappen. Amerikaanse klanten kunnen op beide oren slapen, de Mustang Mach-E wordt dit jaar nog uitgeleverd. Europese fans van het model mogen hun hoop op een inontvangstname dit jaar echter opbergen.
Ford moest zijn fabrieken door het coronavirus maandenlang stilleggen, ook de Mexicaanse site waar de elektrische cross-pony in elkaar wordt gezet. Volgens Ford-woordvoerster Emma Bergg zal de productie op tijd opstarten om nog dit jaar te kunnen leveren in Amerika, maar de extra reistijd naar Europa zorgt ervoor dat 2020 geen haalbare kaart meer is voor het Oude Continent. Dat vertelde ze aan Electrek.

 

102 2019 FORD KUGA CHARGING

Kuga PHEV moet monsterboetes vermijden

Het ziet er dus naar uit dat Ford niet op de nuluitstoot van de Mustang Mach-E kan rekenen om de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn auto’s tegen eind dit jaar naar 95 g/km te brengen, zoals Europa oplegt. Alle hoop is dus gevestigd op de plug-inhybride versie van de Kuga, die volgens de NEDC 2.0-methode tussen 26 en 32 g/km uitstoot.

Met uitzondering van de Fiesta en de basisversies van de Puma en de Focus zit de rest van het Ford-gamma beduidend boven de 95 g/km, dus zal het Blauwe Ovaal massaal veel Kuga PHEV’s moeten verkopen in 2020 om het target te halen. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat er mooie kortingen bedongen kunnen worden in de Ford-showrooms.

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.