Nieuws

Ford @ European Motor Show Brussels

12 januari 2016
Door Redactie
Ford Performance, SUV’s, AWD vierwielaandrijving en de vervollediging van het aanbod van grote wagens, dat zijn de hoofdthema’s op de Ford-stand tijdens het Autosalon van Brussel.  Grote blikvangers bij Ford zijn de gloednieuwe Edge SUV, de nieuwe Ranger pick-up en de langverwachte Focus RS, alledrie uitgerust met vierwielaandrijving. De nieuwe S-MAX en Galaxy maken dan weer hun officiële Belgische publieksdebuut, naast de Mondeo Hybrid en de Mondeo Vignale die de product- en dienstervaring voor Ford-klanten naar een nieuw niveau tilt.

 

Edge

De Edge wordt in Europa het vlaggenschip van het SUV-aanbod van Ford. Hij zal aangeboden worden met een 180 pk sterke 2,0-liter TDCi-dieselmotor met handgeschakelde zesversnellingsbak of een 210 pk sterke 2,0-liter TDCi-biturbodieselmotor met PowerShift- zestrapsautomaat. Beide krachtbronnen stellen zich tevreden met 5,8 liter diesel per 100 km en stoten slechts 149 gram CO2 per kilometer uit. De Edge zal standaard worden uitgerust met de intelligente vierwielaandrijving (AWD) van Ford.

Het interieur van de Edge werd ontworpen met het oog op een luxueuze passagierservaring en onderscheidt zich door zijn hoogwaardige materialen, met onder meer zacht aanvoelende bekledingen op het dashboard en de middenconsole, glanzend zwarte sierranden voor de schakelaars en een afwerking in gepolijst metaal voor de deurgrepen, de randen rond de verluchtingsroosters, de afwerking van het handschoenkastje en de accenten op het stuurwiel. De ruime Edge wordt ook geleverd met verwarmde en geventileerde voorzetels, en een verwarmde achterbank.

Voor een uitmuntend raffinement zorgen de geluidswerende voorruit en het gelamineerd glas in de voorste zijruiten, die het geluidspeil in het interieur helpen te verlagen. De bodemplaten en wielkastbekleding dringen dan weer de rol- en windgeluiden terug. Alle Edge-modellen beschikken bovendien over de 'Active Noise Control'-technologie van Ford, die ongewenste motorgeluiden in het interieur detecteert en compenseert met tegengestelde geluidsgolven die via het audiosysteem van de wagen worden verspreid.

Daarnaast zal de Edge diverse Ford-technologieën aanbieden, waaronder de Adaptive Steering dat de stuurrespons automatisch aanpast aan de rijsnelheid. Zo vergen manoeuvres bij lage snelheden minder kracht terwijl de stuurinrichting toch nauwkeurig en intuïtief reageert bij hogere snelheden. De Front Split View Camera verbetert dan weer de zichtbaarheid op kruispunten en parkeerplaatsen. De Edge zal ook verkrijgbaar zijn met het 'Pre-Collision Assist'- systeem met voetgangersdetectie, een camera- en radarsysteem dat actief is bij snelheden van 8 tot 180 km/u en dat voertuigen en voetgangers op de weg detecteert. Het systeem kan de wagen automatisch afremmen wanneer het een dreigende aanrijding detecteert en wanneer de bestuurder niet reageert op de waarschuwingen. Ford verwacht een vijfsterrenscore in de Euro NCAP crashtests.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.