Nieuws

© Ford

Ford Bronco dan toch naar Europa?

22 september 2021
Door Dieter Quartier
Het Amerikaanse autoplatform motor1 meldt dat Ford of Europe nu toch overweegt om de Bronco SUV ‘trans-Atlantisch’ te laten gaan. Hij zou het bij ons opnemen tegen de Land Rover Defender en consorten.

Ford-baas Jim Farley liet zich tijdens de Goodwood Revival naar verluidt ontvallen dat hij op een antwoord wacht van de Europeanen en dat hij zelf zeker geen tegenstander is van het idee om de Bronco ook in Europa te verkopen.

Hij was immers verrast om te zien hoeveel Defenders er bij ons verkocht worden en volgens hem is de Ford Bronco de perfecte tegenkandidaat. De Amerikaanse terreinwagen heeft er alleszins wel trekjes van en belooft dezelfde terreinprestaties.

De vraag is of de motorversies van de Amerikaanse Bronco wel geschikt zijn voor het CO2-bewuste Europa. Je hebt in het land van Uncle Sam de keuze tussen een 300 pk sterke 2.3 Ecoboost-viercilinder en een 330 pk sterke 2.7-V6. Beide op benzine, of course. 

Wellicht als plug-inhybride

Wanneer we de Bronco dan eventueel zouden mogen verwachten? Dat zal allicht pas tegen 2023 zijn. Ford kan momenteel de vraag in Noord-Amerika nauwelijks bijhouden.

Veel zal ook afhangen van de snelheid waarmee Ford of Europe zijn huidige gamma elektrificeert. Het zal immers de fikse uitstoot van de Bronco moeten compenseren om de gemiddelde CO2-emissie van alle verkochte Fords onder de door Europa opgelegde drempel te houden.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat we voor Europa enkel een plug-inhybride Bronco zullen krijgen. Dat lijkt de meest logische keuze. Ford liet eerder al weten zijn Europese gamma volledig te elektrificeren tegen 2026. Dat betekent dat alle modellen ofwel als plug-inhybride, ofwel als volledig elektrisch voertuig verkrijgbaar zullen zijn. Gewone verbrandingsmotoren passen dus niet meer in het plaatje. 

Vanaf 2030 is het zelfs gedaan met de plug-inhybrides bij Ford en zul je enkel nog maar elektromotoren en batterijen vinden onder de spreekwoordelijke motorkap.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.