Nieuws

© Fiat

Fiat verkoopt geen grijze auto’s meer

27 juni 2023
Door Stijn Blanckaert

Het blijkt geen grap, maar ernst. Vanaf nu schrapt Fiat alle grijstinten uit het kleurenpalet van nieuwe modellen en biedt het zijn auto’s alleen nog in felle kleuren aan. De eerste auto die niet meer in het grijs verkrijgbaar zal zijn is de 600e die begin juli wordt onthuld.

 

Om het belang van kleur in het leven te onderstrepen en om de Italiaanse manier van leven te benadrukken besloot de Italiaanse fabrikant om niet langer te kiezen voor grijze auto’s. De levendige kleuren van zee, zon, landschappen en lucht moeten voor een inspirerende, positieve en optimistische sfeer rond het merk zorgen en verdrijven het grijze en sombere. 

Vandaag al is het FIAT-gamma, dat bestaat uit de 500, 500 Hybrid, 500X, Panda en Tipo verkrijgbaar in verschillende felle kleuren, waaronder Gelato wit, Sicilia oranje, Paprika oranje, Passione rood, Blu Dipinto di Blu, Italia blauw, Venezia blauw, Rugiada groen, Foresta groen, Rose goud en Cinema zwart.  

De eerste nieuwe Fiat waar geen grijze kleur meer voorgesteld zal worden voor het koetswerk is de elektrische 600e, de vervanger van de Fiat 500X die op 4 juli wordt onthuld. Zwart en wit blijven wel mogelijk, voor wie het toch niet zo heeft voor opvallende tinten.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.