Nieuws

© PSA

Facelift voor Citroën C3

11 februari 2020
Door Redactie
Citroën laat de vernieuwde C3 op ons los. De bestseller van het merk, waarvan sinds de introductie van de derde generatie in 2016 al meer dan 750.000 exemplaren zijn verkocht, krijgt een expressiever design en belooft meer comfort, personaliseringsmogelijkheden en connectiviteit dan voorheen.

De vernieuwde C3 is direct te herkennen aan zijn front waarvan het design is geïnspireerd op de CXPERIENCE concept car. De visueel verhoogde motorkap, de frisse lijnvoering en de nieuwe LED-koplampen en -dagrijverlichting geven de compacte hatchback een nog bredere aanblik. Aan de zijkant vallen vooral de opnieuw ontworpen Airbumps op die niet alleen bescherming bieden, maar ook het stoere en onderscheidende karakter van de C3 benadrukken. 

Geheel in lijn met de Citroën Advanced Comfort-strategie van het merk, onderscheidt de C3 zich onder meer met zijn comfortabele onderstel dat niet alleen oneffenheden in het wegdek weg zou filteren, maar ook rijgeluiden tot een minimum zou beperken dankzij akoestische isolatie. De compacte 5-deurs hatchback claimt ruimte voor 5 inzittenden en belooft diverse slimme opbergruimtes. In navolging op de C4 Cactus en C5 Aircross SUV is nu ook de C3 te specificeren met de comfortabele Advanced Comfort seats van Citroën. Deze zetels tillen met hun speciale schuimvulling, extra dikke en zachte bekleding en volop instelmogelijkheden het comfort in dit segment naar een hoger plan.

De facelift C3 komt nog deze zomer naar ons land en is beschikbaar met twee driecilinder PureTech benzinemotoren (83 S&S 5-bak en 110 S&S 6-bak) of een BlueHDI dieselmotor (100 S&S 6-bak). De Puretech 110 S&S is ook te bestellen met een automaat.

Deel op

Lees meer over

Galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.