Nieuws

© BMW

Facelift voor BMW 4 Coupé en Cabrio

31 januari 2024
Door Alain Devos

Veel coupés en cabrio’s vind je vandaag niet meer, bij BMW zijn er natuurlijk nog altijd de fraaie modellen van de 4-Reeks. Die werden zonet nog eens onder handen genomen.

 

Het gaat dus niet om echt nieuwe modellen, wel om de na zo’n vier jaar gebruikelijke opwaardering van de dus in 2020 gelanceerde tweede generatie. De markt voor coupés en cabrio’s mag in SUV-tijden dan aanzienlijk kleiner zijn geworden, de Duitse premiummerken en dus ook BMW vinden er wel nog altijd flink wat klanten voor.

Nieuwe lichten

Echt heel veel werk hebben ze er in München deze keer wel niet in gestoken. Esthetisch beperkt het nieuws zich zowat tot een nieuwe lichtsignatuur met pijlachtige vormen voor de dagrijverlichting en de richtingaanwijzers. BMW 4 COUPE 1Met het M Sport Pro-pakket zijn de koplampen wat donkerder. In de grille blijven de nieren even groot, maar daar lijken zelfs de grootste twijfelaars van het eerste uur ondertussen al aan gewoon te zijn geraakt.

BMW 4 COUPE 2Achteraan is de bumper wel hertekend en zijn er ook iets grotere uitlaatpijpen. En ja, ook hier zien de lichtblokken er net iets anders uit. Als je vooraan voor de adaptieve koplampen kiest (en bijbetaalt), krijg je achteraan ook het eerder al op de M4 CSL geïntroduceerde Laserlight mee. We kunnen verder ook nog de extra lakkleuren en het nieuwe design van de 19-duimsvelgen vermelden. 

Bekend aanbod

Ook in het interieur zijn de wijzigingen eerder beperkt. Het enorme én gebogen Curved Display-scherm is natuurlijk behouden, maar er zijn wel nieuwe stuurwielen, nieuwe regelknoppen voor de ventilatieroosters en desgewenst ook wat duurzamere stoffen voor de zetels. De standaarduitrusting is met onder meer elektrisch inklapbare buitenspiegels en sfeerverlichting uitgebreid en de opgewaardeerde iDrive met QuickSelect garandeert een nog wat betere werking van de ventilatie en klimaatregeling. Die kunnen, net als de optionele zetelverwarming, nu ook met de stem worden bediend.BMW 4 CABRIO INTERIEUR

Voor de fraaie CraftedClarity-glastoepassingen voor enkele bedieningselementen moet je wel op de optielijst zijn. Onder de motorkap verandert er helemaal niets, je kan zowel voor de Coupé als voor de Cabrio nog altijd kiezen uit benzinemotoren van 184, 245 en 374 pk en diesels van 190, 286 en 340 pk. Of natuurlijk voor de geweldige en wel weer wat krachtiger geworden M4 gaan, daar brengen we nog een apart verhaal over.

BMW 4 CABRIO 3

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.