Nieuws

© Ethias

Ethias lanceert 100 procent elektrische leasemaatschappij in België

22 juni 2023
Door Dieter Quartier

Ethias Lease wordt de eerste multimerken-leasingmaatschappij in België die enkel volledig elektrische auto’s aanbiedt. De verzekeraar speelt daarmee in op de nieuwe fiscale realiteit. 

 

Vanaf 1 juli 2023 worden bedrijven richting emissievrije voertuigen geduwd voor nieuwe bestellingen. Diesels, benzines, hybrides en ook plug-inhybrides zien hun fiscale aftrekbaarheid stelselmatig verminderen vanaf 2025, zodat ze steeds duurder worden. Ook de CO2-bijdrage zal fors stijgen, zodat niet-emissievrij rijden haast geen optie meer zal zijn.

Het is dus niet toevallig dat Ethias Lease net nu zijn activiteiten aanvat. Het slaat de handen in elkaar met de Spaanse bank Santander, meer bepaald met diens gespecialiseerde dochteronderneming Consumer Leasing. Die partnert vandaag ook al met Stellantis (onder meer Peugeot, Citroën, Fiat, Alfa Romeo) op Europees niveau. 

De nieuwe verhuurder wil zich volgens De Tijd onderscheiden met lagere leasetarieven. De insteek? Langere leasetermijnen en dus een meer gespreide afschrijving dan gebruikelijk. Volgens ceo Erwin Ollivier (ex-Athlon) zijn elektrische auto’s betrouwbaarder en vergen ze minder onderhoud, zodat ze probleemloos langer verhuurd kunnen worden dan de huidige leasevoertuigen met verbrandingsmotor.

De opstart van de commerciële activiteit van Ethias Lease Corporation staat gepland in september, onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Commissie.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.