Nieuws

© KIA

Elektrische Kia EV9 wereldwijde favoriet van vrouwelijke autojournalisten: dat is geen toevalstreffer

20 maart 2024
Door Advertorial

De Kia EV9 is een van de origineelste nieuwkomers van de voorbije jaren. De opmerkelijke vormen doen er de elektrische SUV meteen uitspringen en zijn ruime en functionele interieur maken er ook een bijzonder aantrekkelijke familiewagen van. Het zijn maar enkele van de vele troeven die de Kia de terechte titel van Women’s Worldwide Car of the Year 2024 opleverden.

 

Reken er maar niet op dat je je met de iets meer dan vijf meter lange Kia EV9 discreet in het verkeer kan mengen. De ontwerpers kozen voor een tegelijk stoer, modern en zelfs wat futuristisch ogend design met tal van fraaie details. De hoge motorkap en het imposante front, de heel fijne ledkoplampen, de als heuse kunstwerken in de auto geïntegreerde achterlichten, de aerodynamische dakspoiler, de hoekige wielkasten of de verzonken deurklinken, je raakt echt niet snel op deze auto uitgekeken.

Kia EV9 voor zeven of salon voor zes

Hetzelfde geldt voor het interieur. De grote reiswagen biedt configuraties met zes en zeven comfortabele en ook allemaal voor volwassenen geschikte zitplaatsen aan. In het eerste geval is er ook nog keuze uit een Relaxation-opstelling met twee heuse loungezetels op de middelste rij en een Swivelling-indeling waarbij die zitplaatsen kunnen worden gedraaid en je als het ware een salon creëert.

ConnectedCar Navigation Cockpit is oogstrelende gebruiksvriendelijkheid

Voor de voorste en natuurlijk elektrisch verstelbare zetels zijn er verwarming, koeling en massage voorzien. Die van de passagier kan je achterover kantelen, er klapt dan ook een voetbankje uit. Zelfs met zeven mensen in de auto is er nog ruimte voor 333 liter bagage. Met neergeklapte achterbank wordt dat een handige 828 liter.                De Connected Car Navigation Cockpit is zowel heel gebruiksvriendelijk als een streling voor het oog. Het brede en heel goed leesbare panoramische scherm omvat de digitale instrumenten en alle infotainmentfuncties, tegelijk zijn er ook nog een reeks klassieke en dus fysieke knoppen. 

Grote batterij met 563 kilometer rijbereik 

De Kia EV9 heeft een elektrische aandrijving, er is keuze uit achterwielaandrijving door één elektromotor en vierwielaandrijving met twee exemplaren van samen 384 pk. Met de GT-Line is er dan zelfs een spurt naar 100 km/h in slechts 5,3 seconden mogelijk, de auto weet sowieso ook een hoogstaand comfort met de nodige rijdynamiek te combineren. Elektrische Kia EV9 wereldwijde favoriet van vrouwelijke autojournalisten dat is geen toevalstreffer 002

De batterij van 99,8 kWh laat zich dankzij de 800-voltarchitectuur snelladen tot 240 kW, voor de RWD-versie bedraagt het rijbereik een fraaie 563 kilometer. De elektrische infrastructuur is ook bidirectioneel. Je kan er ‘onderweg’ externe elektrische apparaten mee voeden, neem dus gerust een koffiezetapparaat mee. Met de in de batterij opgeslagen energie kan zelfs een huis een tijdje van stroom worden voorzien!

Wereldwijd favoriet

Deze en nog wel wat andere troeven, zoals ook de concurrentiële prijzen op een heel competitieve markt, leverden de Kia EV9 dus de titel van Women’s Worldwide Car of the Year 2024 op. Een jury van 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen en 5 continenten riepen hem tot winnaar van de SUV-categorie én tegelijk zelfs tot ’s werelds allerbeste auto uit. Zo zie je maar, je kan ook stoer doen met grote kunde en klasse en daarmee dus zelfs de meest kritische vrouwelijke kenners overtuigen.

Kia won die prestigieuze prijs trouwens al voor het tweede opeenvolgende jaar, in 2023 was de Niro de absolute kampioen. 

Deel op

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.