Nieuws

© Hyundai Motor Company

Elektrische Hyundai minicross-over van minder dan € 25.000 komt naar Europa

21 september 2023
Door Dieter Quartier

Er circuleren foto’s van een gecamoufleerde Hyundai Casper op het internet met vooraan een laadpoort. Inderdaad: deze urban cross-over zit in zijn laatste ontwikkelingsfase en zou volgend jaar een welkome want betaalbare nieuwkomer vormen op onze markt. 

 

Jammer, maar helaas, de camouflagefoto’s van de elektrische Casper kunnen we je niet laten zien wegens beschermd door copyright. De kiekjes die we je hier presenteren, zijn die van de benzine-aangedreven Casper zoals die al anderhalf jaar rondrijdt in zijn thuisland Zuid-Korea. 

Wat kunnen we al vertellen over deze speelse stadskar? Dat hij de Fiat 500e en de Dacia Spring Electric de duvel wil aandoen en dat hij ongeveer vier meter lang wordt en niet gezien moet worden als de opvolger van de i10, want die geeft te gelegener tijd de fakkel door aan een volgende generatie.

Als we mogen afgaan op de benzine-Casper, dan zou het interieur erg moduleerbaar moeten zijn. De voorstoelen laten zich helemaal platleggen zodat je in je auto kunt slapen. Het dashboard is volledig digitaal en herbergt een aanraakscherm van 8 duim.

Hyundai zei in 2021 dat het mikte op een vanafprijs van € 20.000, maar door de geopolitieke gebeurtenissen van de voorbije twee jaar en de bijhorende inflatie lijkt het ons waarschijnlijker dat hij richting € 25.000 zal gaan. We zijn benieuwd naar wat je voor dat bedrag krijgt aan batterijvermogen en rijbereik.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.