Nieuws

© Lunaz

Elektrisch, grappig en vooral goed gek: de Range Rover Safari van Lunaz

10 februari 2024
Door Alain Devos

Je bent een beetje uitgekeken op je klassieke Range Rover? Dan kun je er misschien een elektrische cabrio van laten maken. Het Britse Lunaz deed het alvast voor, het resultaat is de even grappige als gekke Safari.

 

Range Rover zelf heeft zich recent ook eens aan een cabriolet gewaagd. Er was er eventjes eentje op basis van de Evoque, maar dat werd geen echt commercieel succes. Begrijpelijk, van de kruising van een SUV met een cabriolet kun je maar moeilijk een elegante auto maken. En dat is toch net een eigenschap die je van zo’n wagen altijd wel verwacht. Volkswagen probeerde het enkele jaren geleden ook met een open variant van zijn T-Roc, ondertussen weten we al dat daar evenmin een opvolger van wordt voorzien. Cabriolets lijken sowieso alsmaar minder populair en op die excentriekelingen op SUV-basis zit er dus blijkbaar nog minder volk te wachten.

Zoals James Bond

Dat hield Lunaz uit het Britse Silverstone echter niet tegen om een toch wel heel origineel project uit te werken. Met een vette knipoog naar de open Range Rover van James Bond’s gelegenheidsassistente Bianca in de film ‘Octopussy’ van 1983, een auto die natuurlijk nooit in productie ging, werd van de driedeursvariant van de eerste generatie van de bekende terreinwagen dus de Safari afgeleid. RANGE ROVER SAFARI 1Met een stoffen kap, die verdwijnt bij het openklappen onder een op de kofferklep rustende hoes. Het oogt heel netjes, dat zou ook het geval moeten zijn voor het speciaal voor de auto in elkaar gestoken en dus ‘nieuwe’ interieur. RANGE ROVER SAFARI DASHBOARDWe krijgen er nog niet veel van te zien, maar de Britten zeggen zo’n 1.000 uur te hebben gewerkt aan een ontwerp dat klassieke elementen met een zowat hedendaags gebruiksgemak moet combineren. Zelfs Apple CarPlay en Android Auto zijn voorzien.

Prijs op aanvraag?

Verschillende meters en verklikkers die typisch zijn voor een benzinewagen zijn echter vervangen door indicatoren voor onder meer het rijbereik en dus de toestand van de batterij. Inderdaad, de V8 van de Range Rover ruimde plaats voor een volledig elektrische aandrijving.RANGE ROVER SAFARI LADEN Veel details worden daarover niet meegedeeld, alleen dat er zo’n 380 pk beschikbaar is. De auto heeft ook adaptieve dempers en aan het hogere gewicht aangepaste remmen, hij zou ook nog altijd sterk moeten kunnen presteren naast het asfalt. Een prijs geeft Lunaz niet, die wordt allicht alleen met potentiële klanten ‘besproken.’

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.