Nieuws

© DATS24

Eindelijk: DATS24 opent waterstofstation in Wilrijk

30 mei 2022
Door Dieter Quartier
Na Halle, Zaventem en Antwerpen is nu ook Wilrijk een waterstofstation rijker. Op de Cardoensite aan de A12 kunnen brandstofcelvoertuigen van allerlei slag voortaan hun reservoir komen vullen.

Colruyt Group had de opening van het station al enkele jaren geleden aangekondigd en sommigen begonnen al te twijfelen aan de intenties van de retailer, die via DATS24 de voorbije jaren vooral heeft ingezet op aardgas. Vandaag was het dan zover: in aanwezigheid van diverse vertegenwoordigers van de bedrijfswagensector en de pers werd het vulpistool symbolisch op een Toyota Mirai gekoppeld.

Voor DATS 24 heeft waterstof een sterk potentieel als duurzame brandstof. In 2018 pakte het in thuisbasis Halle uit met het allereerste volledig geïntegreerde waterstoftankstation in Europa. Hun tweede, nieuwe waterstofstation in Wilrijk ter hoogte van de gekende Cardoensite, creëert nu bijkomende mogelijkheden voor bedrijven en particulieren in het Antwerpse.

De bedoeling is dat hier weldra ook H2-vuilniswagens zullen kunnen tanken. En daar kijkt dan weer Stad Antwerpen naar uit in het kader van haar duurzame mobiliteitstoepassingen. Naast Wilrijk opent DATS 24 de komende maanden nog waterstofstations in Haasrode, Erpe-Mere, Ollignies en Herve. Dit betekent dat in de ruime omgeving van deze locaties waterstof een reële optie wordt voor het vervoer van personen en goederen.

Meer weten over hoe zo’n waterstofauto rijdt? Lees onze test van de Toyota Mirai hier.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.