Nieuws

© Volkswagen

Eerste elektrische break van Volkswagen zal ID.7 Tourer heten

31 oktober 2023
Door Stijn Blanckaert

Later deze week trekt Autonieuws naar Frankrijk om er de nieuwe Volkswagen ID.7 aan de tand te voelen. Binnenkort krijgt die berline ook een break-afgeleide, die in tegenstelling tot de huidige stationwagons van Volkswagen niet Variant, maar wel Tourer gedoopt zal worden.

 

De nieuwe VW Passat is er enkel nog als Variant en niet langer als berline. De ID.7, zeg maar de elektrische tegenhanger van die alleen met verbrandingsmotoren verkrijgbare Passat, was er dan weer enkel als vierdeursberline en niet als break. Was, want vandaag bevestigde VW officieel dat er – zoals eigenlijk al geweten was – ook een breakversie van de ID.7 op de planning staat.The still-camouflaged ID.7 with hatchback.

Zeg niet Variant maar Tourer 

Die breakversie wordt de eerste elektrische stationwagon van Volkswagen en zal in tegenstelling tot de VW Golf en Passat niet naar de naam “Variant” luisteren, maar wel de benaming “Tourer” krijgen. Tot nog toe, en dat gedurende zestig jaar breakhistorie bij het merk, heetten alle breakversies van de constructeur uit Wolfsburg “Variant”, op de VW Arteon Shooting Brake na. 

De kofferruimte van de Tourer belooft groot te zijn, met 545 liter met de achterbank rechtop en tot 1.714 liter wanneer die is neergeklapt. Dat is veel, maar nog altijd een stuk minder dan de Passat Variant, waar met de achterbank rechtop 690 liter in past en wanneer die laatste is neergeklapt zelfs 1.920 liter. 

Naar verwachting onthult VW nog dit najaar de definitieve lijn van de ID.7 Tourer en zullen we de auto die volgend jaar op de markt komt zonder camouflage kunnen bewonderen.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.