Nieuws

© KIA

Eerste beelden van nieuwe Kia EV9: elektrische mega-SUV introduceert nieuw Kia-design

14 maart 2023
Door Stijn Blanckaert

Eind deze maand geeft Kia meer details over de EV9, de elektrische SUV met drie zitrijen die aan de top van het gamma van de Koreaanse constructeur komt te staan. Vandaag krijgen we al foto’s van de buiten- en binnenkant. Die tonen een erg stoere en grote SUV.

 

Wie zich de Concept EV9 uit 2019 nog herinnert zal niet verrast zijn als hij de EV9 ziet. Het productiemodel lijkt erg op die concept car. Vandaag krijgen we de auto op foto’s te zien, maar op details over de elektrische aandrijflijn van deze op het E-GMP-platform gebouwde Kia moeten we nog wachten tot eind deze maand.print 3600x2400 ev9 ext 1

 Drie meter wielbasis

De EV9 wordt een erg grote auto, met een wielbasis van drie meter, en komt in Europa helemaal bovenaan het Kia-gamma te staan. Het design van de EV9 volgt de “Opposites United”-filosofie van het merk en doet erg hoekig en stoer aan maar blijft toch ook elegant. Het design van dit vlaggenschip zal volgens Kia ook de basis zijn voor dat van toekomstige elektrische SUV’s van het merk.

print 3600x2400 ev9 ext 2Het front is gesloten, met strakke lijnen en de nieuwste evolutie van de “Tiger Face” van het merk, met een volledig in carrosseriekleur uitgevoerde grille en verticale koplampen aan op de hoeken van het front. Een horizontale led-dagrijverlichtingslijn loopt door tot in de flanken van de auto en doet de EV9 er nog breder uitzien dan hij al is.

Onder de naam “Star Map” wordt ook nieuw ledtechnologie geïntroduceerd met een geavanceerd, geanimeerd lichtpatroon. Ook dat zullen we op andere Kia-EV’s terugzien. Achteraan komt de look van de smalle achterlichtunits overeen met die van de koplampen.

Zes of zeven plaatsen 

Het interieur belooft ongezien ruim te zijn en zit volgens Kia volgestouwd met state-of-the-art-technologie. Er zijn drie rijen zitplaatsen voor tot zeven passagiers met op de tweede rij de mogelijkheid om voor een bank (zevenzitter) of twee losse stoelen (zeszitter) te kiezen. 

De stoelen op de eerste twee rijen (in de zeszitter) kunnen tijdens het opladen van de accu in een relaxstand worden gezet. Die op de tweede rij zijn in zeszitsconfiguratie ook 180 graden draaibaar en de exemplaren op de derde rij beschikken over bekerhouders en laadpunten voor mobiele apparaten. Zelfs volwassenen van 1,80 meter zouden comfortabel kunnen zitten op de achterste plaatsen.print 3600x2400 ev9 int 1

Het zwevende, panoramische dashboard loopt van het stuur door tot in de middenconsole en bestaat uit twee schermen van 12,3 duim en een bijkomend display voor de bediening van heel wat functies, zoals die van de klimaatregeling. Hoewel er daardoor er minder knoppen zijn blijven er toch meerdere exemplaren aanwezig om de bediening van verschillende functies te vergemakkelijken.

Op 28 maart worden alle details over de EV9 in wereldpremière onthuld en start Kia’s nieuwe campagne ‘Here to reshape the way we move’. Autonieuws houdt je vanzelfsprekend op de hoogte.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.