Nieuws

© Ford

E-Tourneo Custom: dit is Fords nieuwe elektrische minibusje voor acht

22 november 2022
Door Dieter Quartier
Na onder meer de Mercedes-Benz EQV en de VW ID.Buzz mengt nu ook de nieuwe Ford E-Tourneo Custom zich in het segment van de elektrische minibusjes voor acht personen. Hoever je ermee geraakt en wat hem bijzonder maakt? Dat lees je hier.

02 Ford Pro onthult volledig elektrische E Tourneo CustomAls een van de vier nieuwe, zuiver elektrische modellen die Ford Pro tegen 2024 in Europa zal lanceren, leent de E-Tourneo Custom zich zowel voor persoonlijk als zakelijk gebruik. Hij rust op een nieuw platform en werd ontwikkeld met het oog op een maximale veelzijdigheid en moduleerbaarheid.

De geoptimaliseerde chassisarchitectuur met onafhankelijke achterwielophanging in plaats van de gebruikelijke starre as biedt een stille elektrische aandrijving en een ongekend niveau van rijcomfort en stabiliteit, aldus Ford. Qua veiligheid en infotainment belooft de E-Tourneo Custom eveneens hoge toppen te scheren.

Batterijen uit de F-150 Lightning

De E-Tourneo Custom combineert de batterijceltechnologie met hoge dichtheid van de Ford F-150 Lightning met een elektromotor van 160 kW. Daarmee zouden de prestaties alvast op peil moeten staan. Je kunt ook aan one-pedal-driving doen: als je deze functie activeert, recupereert de elektromotor zodanig veel energie dat het gaspedaal lossen in een flinke remwerking resulteert. Dat kan het comfort in druk verkeer ten goede komen.

De batterij heeft een netto-inhoud van 74 kWh. Daarmee moet je volgens Ford zo’n 370 kilometer ver kunnen geraken. Een driefasige wisselstroomlader van 11 kW kan de batterij volledig opladen in minder dan 8 uur en met een gelijkstroomlader van 125 kW kan de batterij in 41 minuten worden bijgeladen van 15 tot 80 procent. 

Multi-inzetbaar

De E-Tourneo Custom biedt een sleepvermogen van 2.000 kilogram. Het nuttig laadvermogen hangt af van de gekozen versie en uitrusting – Ford verstrekt helaas geen details in het persbericht. Wel weet het merk te melden dat de nieuwe zetels lichter zijn dan die van het vorige model en de tweede zetelrij is uitgerust met geïntegreerde veiligheidsgordels.
05 Ford Pro onthult volledig elektrische E Tourneo CustomZo laat het interieur zich sneller en gemakkelijker configureren, ook in een voor deze klasse unieke vergaderlay-out voor zes personen. Isofix-punten zijn beschikbaar op de drie zitplaatsen op de tweede rij en op de twee buitenste zitplaatsen op de derde rij. 

Dankzij de rails met diverse vergrendelpunten in de koffervloer kunnen klanten de zetels vooruit of achteruitschuiven of zelfs volledig verwijderen. De drie zetels op de tweede rij kunnen elk afzonderlijk worden verplaatst, terwijl de derde rij uit twee ongelijke delen (1/3-2/3) bestaat.

Rijdende powerbank

Via de ‘Pro Power Onboard’-technologie beschik je over stopcontacten vooraan in het interieur waaraan je tot 2,3 kW aan stroom kunt onttrekken. Handig om digitale toestellen, gereedschap of gereedschap of sport- en kampeeruitrusting van power te voorzien wanneer er geen netaansluiting voorhanden is.

Nog een interessant weetje: dankzij het geoptimaliseerde platform kon de totale hoogte worden verlaagd tot minder dan twee meter (op zo goed als alle versies), waardoor de E-Tourneo Custom probleemloos toegang krijgt tot de meeste onder- en bovengrondse parkeergarages.

Prijzen en lanceringsdata zijn nog niet vrijgegeven. We houden je op de hoogte.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.