Nieuws

© Stellantis

DS 3 Crossback Louvre: maak een museum(stuk) van je ‘voiture’

05 oktober 2021
Door Dieter Quartier
DS Automobiles stelt een bijzondere editie voor van de ‘3’. Deze luistert naar de naam Louvre en is voorzien met alle toeters en bellen. Via het centrale scherm kun je ook genieten van 182 kunstwerken uit het Parijse museum waarnaar hij vernoemd is.
1DS3 Crossback Louvre 2Het Louvre, dat initieel als Koninklijk paleis fungeerde en in 1793 als universeel museum voor iedereen werd opengesteld, bezit collecties die tot de mooiste ter wereld behoren en die negen millennia en vijf continenten bestrijken. Verdeeld over acht afdelingen worden meer dan 35.000 werken alom bewonderd, waaronder de Mona Lisa, de Overwinning van Samothrake en de Venus van Milo. Als hoeder van dit unieke erfgoed is het Louvre het meest bezochte museum ter wereld.

Sinds de lancering in 2014 is DS Automobiles partner van het Louvre Museum: een samenwerking gebaseerd op de alliantie tussen erfgoed en moderniteit om aan de toekomst te bouwen. Deze visie is gebaseerd op uitmuntendheid, knowhow en innovatie om Frankrijk en Parijs in de wereld te doen schitteren. Sinds 2020 is LOUVRE een majestueuze signatuur geworden, exclusief voor het gamma DS Automobiles, met een DS 7 CROSSBACK LOUVRE Limited Edition die nu ook wordt uitgebreid naar de DS 3 CROSSBACK LOUVRE.

Piramidemotieven

De bijzondere editie van de DS 3 Crossback valt te herkennen aan de subtiele integratie van specifieke Louvre-badges op de motorkap, het kofferdeksel en de voorportieren. Aan de voorkant zijn de DS wings en de grille in onyxzwart getint, terwijl de motorkap op zijn as wordt gemarkeerd door een verfbehandeling met piramidepatroon. De standaard ledachterlichten worden vergezeld door sierstrips en een klep in zwarte hoogglans.

De 18-inch Luxor lichtmetalen velgen zijn bovendien voorzien van een gezeefdrukt piramidedesign met een zwart de naafkap. Een ander embleem aan de buitenkant, de tweekleurige spiegelkappen, zijn met een laser gegraveerd met een piramidemotief op een zwarte achtergrond, terwijl de spiegelvoeten op dezelfde manier zijn gekleurd als de carrosserie.
1DS3 Crossback Louvre 6Het DS Opéra-interieur gaat getooid met zetels in Black Nappa Art Basalt leder, met Black Nappa Art Basalt lederen versieringen op het dashboard en de deurpanelen. Parelmoeren stiksels en Clous de Paris guillocheerwerk zorgen voor een extra dimensie. 1DS3 Crossback Louvre 5Een ander kenmerkend element van DS Automobiles is het stuurwiel, dat volledig met de hand is bekleed met volnerfleder, naast met leder beklede spaken en middenstuk. 

Rijdend museum

De liefde voor kunst en cultuur wordt op nieuwe en exclusieve manieren geuit. Met de DS 3 Crossback Louvre wordt de reiziger uitgenodigd om de meest emblematische kunstwerken van het wereldvermaarde museum te ontdekken.

De DS 3  geeft deze werken weer op het grote centrale 10,3" high-definition scherm. Wie dat wil, kan ook naar podcasts van ongeveer vier minuten luisteren waarin al hun geheimen worden onthuld (beschikbaar in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans).

182 werken zijn geselecteerd door de teams van het Louvre en DS Automobiles om alle collecties en afdelingen van het museum te vertegenwoordigen. Ze kunnen elke week worden bekeken of via een zoekmachine worden ontdekt.

100 % elektrisch, benzine of diesel

DS 3 Crossback Louvre is verkrijgbaar met een 100% elektrische E-Tense-motor, een PureTech 130-benzine en een BlueHDi 130, steeds met automatische versnellingsbak. 

Voor de buitenkleur heb je de keuze uit Perla Nera-zwart, Artense-grijs, Platinum-grijs en Crystal Pearl. Het dak is steeds in Perla Nera uitgevoerd. De prijzen variëren van €38.150 tot €46.200 incl. btw.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.