Nieuws

© Fiat

Door slabakkende 500e-verkoop sluit Fiat-fabriek meerdere weken

03 oktober 2023
Door Dieter Quartier

Niet alleen Volkswagen krijgt zijn elektrische auto’s maar moeilijk aan de man gebracht. Fiat kondigt aan dat de Mirafiori-fabriek meerdere weken op technisch werkloos wordt gezet omdat de productie de huidige marktvraag overtreft.

 

Elektrische auto’s. Ze zijn voor de ene partij een cashcow, voor de andere een kopzorg. Terwijl Tesla onder meer door zijn dynamische pricing het hoofd weet te bieden aan de schommelende marktvraag en steevast de verkooplijsten blijft aanvoeren in Europa, lijken andere constructeurs zieltogend toe te kijken. 

Volkswagen legde gisteren de assemblagelijn van de VW ID.3 en de Cupra Born in Zwickau stil omdat er te weinig afname is. De onderbreking zou twee weken duren. Vandaag kondigt Fiat hetzelfde manoeuvre aan voor de 500e: op de Mirafiori-site in Turijn is het momenteel muisstil. 

In dezelfde fabriek bouwt Stellantis ook diverse Maserati-modellen: de Granturismo, Ghibli, Levante en Quattroporte. De productie van deze auto’s werd in de eerste helft van 2023 al voor in totaal 58 dagen onderbroken.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.