Nieuws

Dit is de nieuwe Peugeot 508

22 februari 2018
Door Redactie
Na een decennium van achteruitgang lijkt het segment van de klassieke grote berlines de voorbije vier jaar te stagneren in Europa. De berlines uit het D-segment staan onder druk door de exponentiële groei van het aanbod aan nieuwe modellen – met name SUV’s – en danken hun voortbestaan voor een groot deel aan de prestigeconstructeurs die vaak het meest gevarieerde en uitgesproken aanbod hebben.

In die context had het merk een duidelijke ambitie voor zijn nieuwe Peugeot 508: het silhouet van de klassieke vierdeursberline omruilen voor dat van een fastback vijfdeurscoupé met achterklep.

Van bij de eerste aanblik verrast de nieuwe Peugeot 508 met zijn dynamische uitstraling. De auto werd lager –amper 1,40 m hoog – en meet zich een vloeiend en aerodynamisch lijnenspel met coupéallures aan. Het fijne radiatorrooster met dambordmotief springt onmiddellijk in het oog en wordt geflankeerd door full led-koplampen, geïnspireerd op die van de jongste concept-car van het merk: de Peugeot Instinct. Met de Leeuw in het midden van het radiatorrooster en het opschrift ‘508’ op de motorkap, knipoogt de nieuwe 508 naar zijn illustere voorouders, de Peugeot 504 en 504 coupé. De verticale signatuur van de opaalkleurige led- dagrijlichten verzekert een uitgesproken en exclusieve signatuur.
In profiel gezien, getuigt de nieuwe Peugeot 508 dan ook van perfect evenwichtige proporties. De daklijn is laag, gestrekt en vloeiend. Daardoor oogt hij compact terwijl hij toch 4,75 m lang is.

Achteraan onderscheidt hij zich door een glanzend zwarte horizontale band, geflankeerd door achterlichten die perfect aansluiten bij de jongste modellen van het merk. Wat wel onmiddellijk opvalt, zijn de driedimensionale achterlichten die rechtstreeks werden afgeleid van die van de jongste concept-cars van het merk, zoals de Peugeot Quartz. De achterkant omvat nog een originele trek van de nieuwe Peugeot 508: de verborgen achterklep die stijl en functionaliteit combineert met een optimale toegang tot de koffer met een totaal volume van 487 liter.

In het interieur van de nieuwe 508 eist het spectaculaire en resoluut hoogwaardige dashboard onmiddellijk de aandacht op met de allernieuwste interpretatie van de PEUGEOT i-Cockpit. Sinds de i-Cockpit in 2012 werd onthuld op de Peugeot 208, evolueerde hij doorheen de verschillende creaties van het merk. Alle essentiële bestanddelen van de Peugeot i-Cockpit® zijn uiteraard aanwezig.

De nieuwe Peugeot 508 kan bogen op een heel arsenaal aan rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, die stuk voor stuk beantwoorden aan de alsmaar strengere eisen van EuroNCAP.

De nieuwe Peugeot 508 plukt de vruchten van de nieuwe generatie PureTech- en BlueHDi-motoren die aan de Euro 6c-normen voldoen. Zo beschikken ze allemaal over een SCR-katalysator en kunnen ze onovertroffen CO2- cijfers voorleggen. Die prestaties zijn des te opmerkelijker omdat ze rekening houden met de nieuwe technische bepalingen van de WLTP-procedure, die tot doel heeft het gehomologeerde verbruik dichter te laten aanleunen bij de reële verbruikscijfers van gebruikers.

De nieuwe Peugeot 508 rolt van de band in de fabriek van Mulhouse. De aandrijfgehelen zijn afkomstig van de Franse fabrieken in Trémery en Douvrin.

De nieuwe Peugeot 508 beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève 2018 en staat vanaf oktober bij de dealer.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.