Nieuws

Dit is de nieuwe Opel Insignia Grand Sport

07 december 2016
Door Redactie
Opel stuurt vandaag de eerste officiële foto’s van de nieuwe Insignia Grand Sport de wereld in. De nieuwe Insignia Grand Sport is zoals je kan zien op alle vlakken anders. Hij is lichter, ruimer, efficiënter, slimmer en dynamischer dan ooit en heeft een atletische vormgeving. De nieuwe Opel Insignia Grand Sport beleeft zijn wereldpremière in maart 2017 op het Autosalon van Genève.

Een eerste blik op de volgende generatie van Opels vlaggenschip toont reeds dat hij zijn nieuwe naam niet gestolen heeft. Na de succesvolle eerste generatie van de Insignia – de Auto van het Jaar 2009 waarvan al meer dan 900.000 exemplaren werden verkocht – is de nieuwe Insignia Grand Sport gebaseerd op een gloednieuwe voertuigarchitectuur. De wielbasis werd 92 mm langer voor een veel ruimer interieur dat vooral de passagiers achteraan ten goede komt. Dit stelde de designers ook in staat om de nieuwe Insignia Grand Sport uitstekende, nieuwe, atletische verhoudingen te geven en de looks van een onvervalst vlaggenschip: hij oogt veel langer en lager, heeft het slanke, lenige silhouet van een coupé en het stoere postuur van wagens uit de hogere klasse. Door een geoptimaliseerde ruimtebenutting en het gebruik van lichte materialen kon ook tot 175 kilogram aan gewicht bespaard worden. Binnenin geeft de nieuwe Insignia Grand Sport de bestuurder een goed gevoel met een slank, omsluitend dashboard en een drie centimeter lagere zithouding die een meer boeiende en directere rijervaring oplevert.

Bij zijn officiële lancering volgend jaar zal hij verkrijgbaar zijn met een ruim assortiment van turbomotoren en versnellingsbakken van de jongste generatie. De uiterst efficiënte automatische achtversnellingsbak met geoptimaliseerde wrijving is nieuw in de line-up. Hij maakt indruk met toonaangevend schakelcomfort en zal in eerste instantie alleen verkrijgbaar zijn in combinatie met vierwielaandrijving. 

De Insignia Grand Sport bepaalt ook wat comfort betreft de norm. Opel is nog steeds een van de weinige fabrikanten die zetels aanbieden met een certificaat van ‘Aktion Gesunder Rücken’ (actie voor een gezonde rug), en onbetwistbaar de fabrikant die het meest heeft bijgedragen tot de democratisering ervan. De ergonomische premiumvoorzetels in de Insignia bieden een unieke combinatie van elektrisch instelbare zijsteunen, massage-, geheugen- en ventilatiefuncties naast de vele standaardaanpassingsmogelijkheden. 

Kwaliteitsvol entertainment en een uitstekende connectiviteit – beide typisch voor Opel – zijn gegarandeerd door de laatste nieuwe IntelliLink-systemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto. En terwijl de smartphone naadloos in het infotainment van de wagen geïntegreerd wordt, kan hij nu ook draadloos opladen zonder kabel. Natuurlijk is ook de baanbrekende connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar aan boord, met diensten die gaan van de ‘Automatische respons bij ongeval’ tot ‘Bijstand bij diefstal’ van de wagen. Samen met de Insignia wordt een nieuwe service gelanceerd: de ‘Persoonlijke assistent’. Hiermee kunnen passagiers bijvoorbeeld aan adviseurs van OnStar vragen een hotel te selecteren en een kamer te reserveren.


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.