Nieuws

© PSA

Dit is de nieuwe Citroën Berlingo voor de Handige Harry

26 juni 2018
Door Redactie
Meer dan 1,5 miljoen exemplaren van de Citroën Berlingo lichte vracht rolden er sinds de marktintroductie in 1996 van de band. Nu is het tijd voor de derde generatie, die net als de personenversie ingrijpend is gewijzigd op het gebied van stijl en uitrusting. Hij is robuust en biedt nu nog meer comfort en modulariteit. Hij is op maat gemaakt voor de professionele gebruiker en verkrijgbaar in twee maten - M of XL - en twee uitvoeringen ‘Worker’ en ‘Driver’ waarbij de vrije hoogte, het uitrustingsniveau en de beschermende delen verschillen.

 

De nieuwe Citroën Berlingo profiteert van een nieuw platform dat meer wendbaarheid, comfort en veiligheid biedt. De Berlingo bevat maar liefst 20 rijhulpsystemen en 4 connectiviteits-technologieën en ook de nieuwste motoren waaronder de 1.5 BlueHDi Diesel en de 1.2 PureTech benzinemotor (2019) en de nieuwe automaat EAT8. 

De onder de professionals gewaardeerde Citroën Berlingo is een belangrijke speler die in dit segment al jarenlang innovatief is. Van de 1,5 miljoen auto's die wereldwijd sinds de lancering zijn geproduceerd, werden er meer dan 1,3 miljoen in Europa verkocht waarvan meer dan 470.000 in Frankrijk. 2017 was in Frankrijk zelfs een recordjaar voor dit populaire model met meer dan 27.000 kentekenregistraties, een stijging van 4% in vergelijking met 2016. Ook dit jaar, met al meer dan 8.000 verkopen, een stijging van 25% in het eerste trimester van 2018, is de Berlingo alleen al in Frankrijk goed voor 40% van de kentekenregistraties van lichte bedrijfswagens van Citroën en daarmee de meest verkochte lichte bedrijfswagen van het merk.

De nieuwe Berlingo lichte vracht verschijnt eind 2018 op de Belgische markt.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.