Nieuws

© PSA

Dit is de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4

14 november 2019
Door Redactie
Met deze hybrideaandrijving, die een benzinemotor aan een elektromotor met oplaadbare batterij koppelt, opent DS de weg naar een nieuwe generatie van technologieën. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 beschikt zo over drie motoren, een turbobenzinemotor en twee elektromotoren, die samen een systeemvermogen van 300 pk leveren en de Franse auto opnieuw tot de referentie op het gebied van technologie en raffinement maken.

De 300 pk sterke en vierwielaangedreven DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 kan schermen met een zuiver elektrisch rijbereik tot 58 kilometer, een CO2-uitstoot van 30 g/km en een gemiddeld benzineverbruik van 1,3 l/100 kilometer over de nieuwe WLTP-homologatiecyclus.

De PureTech-motor met 200 pk wordt ondersteund door twee elektromotoren van 110 pk vooraan en 112 pk achteraan. Zij werken samen met een achttrapsautomaat om hun systeemvermogen van 300 pk en hun koppel van 520 Nm via de vier wielen over te brengen naar de weg. De sprint van 0 naar 100 km/u wordt afgehaspeld in 5,9 seconden en de 1.000 meter vanuit stilstand vraagt slechts 25,9 seconden.

Bovendien krijgt de bestuurder de keuze uit diverse rijmodi om ten volle te genieten van het beschikbare koppel of van de emissievrije stand die het mogelijk maakt om tot 58 kilometer (WLTP-cyclus) zuiver elektrisch af te leggen dankzij de batterij van 13,2 kWh. In deze zuiver elektrische modus haalt de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 een topsnelheid van 135 km/u. Daarnaast beschikt de bestuurder ook over de modi ‘Hybrid’, ‘Sport’ en ‘4WD’.

Met een speciale wandlader kan de batterij van de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 in nauwelijks twee uur worden opgeladen van 0 tot 100 procent. Ook wordt de batterij tijdens het rijden bijgeladen dankzij de doorgedreven energierecuperatie tijdens het remmen, die is afgeleid van het systeem in de bekroonde Formula E-bolide van DS.

Dankzij zijn ideaal geplaatste motoren en batterij biedt de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 precies dezelfde interieurruimte als de modellen met verbrandingsmotor. De charismatische en geraffineerde stijl die DS zo na aan het hart ligt, wordt tot het uiterste gedreven dankzij de unieke materiaalkeuze, met onder meer nerf- of Nappaleder en krachtige signaturen zoals de ‘Point Perle'-stiknaden en de guillocheafwerking ‘Clous de Paris’.

De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 is voortaan leverbaar met de nieuwe kleur Cristal Pearl en de interieurinspiratie DS RIVOLI in Galet Grijs. 

Het hoogtechnologische karakter van deze wagen beperkt zich trouwens niet tot zijn aandrijving. De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 beschikt namelijk ook over DS CONNECTED PILOT, een autonoom rijsysteem van niveau 2, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, een elektronisch gestuurde schokdemping, DS PARK PILOT, een automatisch parkeersysteem (leverbaar vanaf de tweede helft van 2020), en DS SAFETY, dat alle noodzakelijke veiligheidssystemen verenigt.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.