Nieuws

© autonieuws

Diesel tanken? Wacht tot morgen, de prijs daalt aanzienlijk (en kan nog zakken)

22 november 2022
Door Dieter Quartier
De FOD Economie meldt dat de maximumliterprijs van diesel morgen met bijna 8 cent zal dalen. Daarmee belandt het tarief op het laagste niveau sinds de inval van de Russen in Oekraïne. 

De nieuwe maximumprijs bedraagt vanaf woensdag 23 november € 1,852. Dat is liefst 43 cent minder dan de piek van maart dit jaar: toen tikte de dieselprijs € 2,286 per liter aan. 

De prijsdaling is het gevolg van de goedkopere olieproducten op de internationale markten. China staat immers weer op de rem omdat het aantal coronagevallen stijgt, waardoor de economische activiteit vertraagt en de vraag naar olie daalt.

Bovendien flirt de economie in Europa en Noord-Amerika met een recessie, zodat er minder op olie wordt gespeculeerd en het aanbod groter dreigt te worden dan de vraag. Het zou dus goed kunnen dat de prijzen nog zullen zakken de komende weken.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.